akcent Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam W moim stadzie bażanty już przestały nieść jaja lecz dorobiłem się całkiem pokaźnego stadka... Z 5 kurek dochowałem się 70 pisklaków dzięki inkubatorowi które sam robię. Teraz wszystkie jajka notuję i zapisuję oto wyniki: (Dodam iż nie używam prześwietlacza, higrometru ani nie odrzucam jaj!) 1) włożone 15 jaj bażancich - po 25 dniach wyszło 13 zdrowych i silnych ptaków! 2 jaja nie wykluły się 2) włożone 18 jaj kuropatwy przyniesione prosto z pola - Wykluło się 100% jaj z tym że jedno z jednodniowym opóźnieniem 3) już za kilka dni.... Jak myślicie czy to dobre staty? Ja jestem bardzo zadowolony Cytuj
gege Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Akcent gratulować tylko można masz super inkubator POLECAM!! Cytuj
akcent Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 bo ja wiem czy super własnej robótki Cytuj
akcent Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dziś wyczytałem że powinny znosić jaja do lipca... A jest dopiero czerwiec Obawiam sie że mogły przestać nieść dla tego iż młode bażanty wystawiłem w klatkę obok starych... Czy kury myślą że wypełniły cel i przestają nosić? hmm. Cytuj
mikołaj Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 u mnie sie niosa nadal ale już mniej na 13kur jest po 8 jaj dziennie a było przez pewien okres po 12 Cytuj
Grześ Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 witammikołaj taka nośnośc jak ty piszesz to jest tylko możliwa u bażantów łownych i tego ci zazdroszcze bo moie już nie niosą, może wcześniej zaczły? ale jak na 10 sięc kurek uzyskałem 100 pisklakówztego 90% to złote djamętowe i srebne Cytuj
akcent Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam u mnie faktycznie jeszcze niosą... nie wiedziałem co z jakami się działo aż kiedyś ustawiłem kamerę i podrzuciłem jajko (zepsute) po kilkunastu minutach jajka nie było więc wziąłem kamerę i śledzę... A tu odziwo SROKA !!! ten szubrawiec wynosi mi cały czas jajka! Nie wiem jak ją zlikwidować, próbowałem zastrzelić (nie ma szans), podrzucałem zatrute jajka (zabierała ale wciąż przylatuje) jestem bezradny PS. coś forum często nie działa? Cytuj
gege Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Weź truke na myszy polej benzyną i zeby sie rozpusciła pozniej daj zmieszaj z jajkaiej zrob wydmuszke a pozniej zaklej tasma niech zje ciekawe co sie stanie?? Cytuj
akcent Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 hmm czy ona jest aż tak głupia? benzyna? przecież ona nawet tego do pyska nie weźmie... To jest cwańsze niż wam się wydaje z wiatrówki jeszcze nigdy w życiu nie oddałem strzału do sroki!!! po prostu się nie da Cytuj
gege Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 to tym razem spróbju a jak ona bedzie weź kup pedarde za 50 zeta i szczel niech sie wsytarszy.ja bym ją zabił. Cytuj
akcent Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2008 ja bym ją zabił Jak? przecież cały czas próbuję! Może przyjedziesz i zabijesz? Cytuj
gege Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Przyjedź po mnie to ci ją podam w rosole . Cytuj
akcent Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2008 he gdybyś mieszkał blisko to z przyjemnością zobaczył bym jak zmagasz się z tym zadaniem, z pewnością na próżno To naprawdę ciężki orzech do zgryzienia... Cytuj
mikołaj Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 niosa u was nadal kury jajka b. łownyh ja czasami 5 czasami 6 mam, ciekawe bedzie czy beda zalezone tylko Cytuj
marcinerek Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 W zeszlym roku dwie - podobnie i w tym.Sprawdzily sie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi