Rapel Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Witam!Niedawno kupiłem inkubator covatutto 16 ( http://www.hodowlany.pl/i41_Inkubator_16ka_z_termometrem.html ).Chciałbym poznać wasze opinje na temat tego inkubatora. Jeżeli kots posiada taką mini wylęgarke to prosze o informacje jak poszła inkubacja. Moje jajka w tym inkubatorze są od 25.05.2008. Sam jestem ciekawy czy coś z tego będzie.Dziękuje!! Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Rapel Cytuj
Karolina Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja mam taki inkubator, kupiłam go już rok temu głównie z myślą o dzieciach by obserwowały proces klucia. Moim zdaniem bardzo fajne urządzenie, u nas stoi w kuchni i co ważniejsze działa jak należy. Cytuj
Rapel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2008 szmery bardzo oryginalny inkubator . Fajny pomysł i dobre wykonanie Karolina a dzużo przeprowadzaliście lęgów w tym inkubatorzei czy nie macie problemu z wilgotnością i temperaturą w inkubatorzę. Cytuj
Karolina Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 W zeszłym roku 2 legi i wtym roku jeden. Nie przejmowałam się wilgotnością. Poprostu zawsze patrzyliśmy żeby była woda w pojemniku.Za kazdym razem odpadło kilka jajek, ale duża większość się wykluła zdrowiutka. Co do inkubatorka Szmery to ten mój jest malutki Cytuj
szmery Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 stwierdziłem ze jak mam wydawać pieniądze w granicach od 300 do kilku tysiecy to wole sie pobawić i oto efekt, calość kosztowała mnie niecałe 100zł i efekty są dobre tylko niestety mam spore wachania temperatury ale moze z biegiem czasu wszystko doprowadze do porządku Cytuj
Rapel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 WitamTaki inkubator to faja sprawa. Właśnie klują mi się pierwsze kurczaki W niedziele 2 silki, dzisiaj narazie jedna przepiórka chińska. Bardzo fajne to jest obserwowanie młodego pisklaka .pozdrawiam! Cytuj
marcinerek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 szmery podejrzewam, ze znam powod wahan temperatury. Przyjrzyj sie cyrkulacji cieplego powietrza w urzadzeniu... Cytuj
akcent Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 U mnie za tą cenę miał być na 50 jaj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi