Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Niedawno kupiłem inkubator covatutto 16 ( http://www.hodowlany.pl/i41_Inkubator_16ka_z_termometrem.html ).

Chciałbym poznać wasze opinje na temat tego inkubatora. Jeżeli kots posiada taką mini wylęgarke to prosze o informacje jak poszła inkubacja. Moje jajka w tym inkubatorze są od 25.05.2008. Sam jestem ciekawy czy coś z tego będzie.

Dziękuje!!

Edytowane przez Rapel
Opublikowano
Ja mam taki inkubator, kupiłam go już rok temu głównie z myślą o dzieciach by obserwowały proces klucia. Moim zdaniem bardzo fajne urządzenie, u nas stoi w kuchni i co ważniejsze działa jak należy.
Opublikowano

szmery bardzo oryginalny inkubator . Fajny pomysł i dobre wykonanie :) :arrow:

Karolina a dzużo przeprowadzaliście lęgów w tym inkubatorzei czy nie macie problemu z wilgotnością i temperaturą w inkubatorzę.

Opublikowano

W zeszłym roku 2 legi i wtym roku jeden. Nie przejmowałam się wilgotnością. Poprostu zawsze patrzyliśmy żeby była woda w pojemniku.

Za kazdym razem odpadło kilka jajek, ale duża większość się wykluła zdrowiutka.

Co do inkubatorka Szmery to ten mój jest malutki :)

Opublikowano
stwierdziłem ze jak mam wydawać pieniądze w granicach od 300 do kilku tysiecy to wole sie pobawić i oto efekt, calość kosztowała mnie niecałe 100zł :) i efekty są dobre :D tylko niestety mam spore wachania temperatury ale moze z biegiem czasu wszystko doprowadze do porządku :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Taki inkubator to faja sprawa. Właśnie klują mi się pierwsze kurczaki :lol: W niedziele 2 silki, dzisiaj narazie jedna przepiórka chińska.

Bardzo fajne to jest obserwowanie młodego pisklaka :lol: .

pozdrawiam!