Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić sobie za jakiś czas młodą parke Bażantów złocistych.

Czy w jednej wolierce moge trzymać tylko parę czy może jedna samica to trochę mało dla jednego samca?Chodzi mi o to czy samiec nie zamęczy samicy, bo w sumie to wiem że powinno być ich więcej ale niestety nie mam na tyle miejsca.Proszę o rady :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Według mnie jeżeli nie masz za dużo miejsca to jedna samiczka wystarczy,samce są raczej łagodne.Posiadam samca +2samiczki i samca+1samiczka a widziałem juz dużo u hodowców bażantów,przeważnie 1+1,jakby samiec był agresywny wobec samicy to porób jakieś zakamarki aby samica mogła się gdzieś w razie czego schować.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
WITAM MAM PARE BAŻANTÓW ZŁOTYCH Z 2008ROKU I W ZWIĄZKU Z TYM MAM DO WAS PYTANIE....OSTATNIO ZACZELY SIĘ DZIWNIE ZACHOWYWAĆ SAMIEC WSZEDL PO KUPKE TAKĄ GAŁĘZI I TAM SIEDZI A SAMICA SIEDZI CAŁY CZAS OBOK KUPKI I WCALE SIĘ NIE PŁOSZY SAMIEC WYGŁĄDA TROCHE JAK BY BYŁ ZDENERWOWANY
Opublikowano

Napewno coś twoim bażantom dolega, nie chcę zapeszać. Bażanty tak się zachowują jak coś im dolega, jak weźmniesz np ksiazke choroby drobiu, prawie przy każdej chorobie w objawach zobaczysz - ptaki są osowiałe. A z tego co piszesz wyglada że są osowiałe.

Spróbój złapać je i poprostu sprawdź czy są żywotne i energiczne oraz czy nie są wychudnięte.

Opublikowano
sprawdzałem dzisjaj i nic jedzenie w gojdzie mają i śa takie same jak wczesniej ale juz sie tak nie zachowują...Jesc jedzą normalnie wszystko ci im daje ale moim zdaniem to ony przygotowywują sie do legu