Liściec22 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 WitamMam zamiar kupić sobie za jakiś czas młodą parke Bażantów złocistych.Czy w jednej wolierce moge trzymać tylko parę czy może jedna samica to trochę mało dla jednego samca?Chodzi mi o to czy samiec nie zamęczy samicy, bo w sumie to wiem że powinno być ich więcej ale niestety nie mam na tyle miejsca.Proszę o rady Pozdrawiam Cytuj
adam Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Według mnie jeżeli nie masz za dużo miejsca to jedna samiczka wystarczy,samce są raczej łagodne.Posiadam samca +2samiczki i samca+1samiczka a widziałem juz dużo u hodowców bażantów,przeważnie 1+1,jakby samiec był agresywny wobec samicy to porób jakieś zakamarki aby samica mogła się gdzieś w razie czego schować. Cytuj
Liściec22 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedź.Uzbieram kase i trzeba sie będzie za bażancikami porozglądać .A i jeszcze jedno,to już tak tylko z ciekawości pytam - czy bażanty mogą być razem z przepiórkami? Cytuj
monti Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 WITAM MAM PARE BAŻANTÓW ZŁOTYCH Z 2008ROKU I W ZWIĄZKU Z TYM MAM DO WAS PYTANIE....OSTATNIO ZACZELY SIĘ DZIWNIE ZACHOWYWAĆ SAMIEC WSZEDL PO KUPKE TAKĄ GAŁĘZI I TAM SIEDZI A SAMICA SIEDZI CAŁY CZAS OBOK KUPKI I WCALE SIĘ NIE PŁOSZY SAMIEC WYGŁĄDA TROCHE JAK BY BYŁ ZDENERWOWANY Cytuj
xwiatr Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Może po prostu twoje ptaki są chore? Cytuj
monti Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 wątpie dzisiaj juz sie tak nie zachowuja a wogule sa pod opieką weterynarii Cytuj
Bodzio Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Napewno coś twoim bażantom dolega, nie chcę zapeszać. Bażanty tak się zachowują jak coś im dolega, jak weźmniesz np ksiazke choroby drobiu, prawie przy każdej chorobie w objawach zobaczysz - ptaki są osowiałe. A z tego co piszesz wyglada że są osowiałe. Spróbój złapać je i poprostu sprawdź czy są żywotne i energiczne oraz czy nie są wychudnięte. Cytuj
monti Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 sprawdzałem dzisjaj i nic jedzenie w gojdzie mają i śa takie same jak wczesniej ale juz sie tak nie zachowują...Jesc jedzą normalnie wszystko ci im daje ale moim zdaniem to ony przygotowywują sie do legu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi