Maciek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Kupię ok. 10 jajek kuropatwy polnej.Pozdrawiam Cytuj
xwiatr Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Maciek chcesz je inkubować. Powiem ci, że odchów kuropatw jest bardzo trudny. Pisklaki kuropatwy są dużo mniejsze a co za tym idzie dużo słabsze od np. bażantów. Hodowla kuropatw jest ogólnie bardzo uciążliwa. Cytuj
Maciek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja w tym sezonie, na razie tylko inkubuje jaja, mam już inkubator na ok. 180 jaj bażancich i jednodniówki daje do odchowu znajomemu chodowcy. Zbudowaliśmy u niego odchowalnik ocieplany, jutro ma zamontować kwoki i wszystko powinno być ok. Cytuj
xwiatr Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Pamiętaj, żeby nie trzymać piskląt kuropatw z pisklakami bażanta. Bażanciki mogły by zadziobać albo zadeptać kuropatewki. Przynajmniej przez pierwsze 2 tygodnie. Ja miałem ten problem. Dlatego z braku miejsca zrezygnowałem z kuropatw. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi