Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprzedam 2 przepiękne, dorodne i duże bażanty (koguty) przyszły one do mnie z pól, jeden ma ogon około 50cm i oba są pięknie wypierzone...

Sprzedam lub zamienię za kurki 8)

Jeden kogut ma na głowie dodatkowe coś jak paw (taka korona z piórków ) ŚLICZNOTA... jutro zapodam fotki..

Cena do negocjacji, woj świętokrzyskie 8)

Opublikowano

no marcinek muszę cię zdziwić... przyszły same słysząc moje łowne i weszły do zagrody/

Co prawda muszę przyznać iż przez pierwszych kilka dni nie było im łatwo i ciągle szukały dziury w siatce... ale teraz już się oswoiły... zachowują się jak te domowe... Co lepsza to koguty które zaczęły dominować w całym stadzie i kurki tylko z nimi kopulują :P

Co do wyglądu też muszę Cię zaskoczyć. ponieważ są o niebo ładniejsze niż te domowe... Mają długaśne grube ogony oraz są ślicznie wypierzone... Może wieczorem wrzucę fotki :D

Opublikowano
zastanawiałeś się ze to kłusownictwo?? i jeszcze oficjalnie sie do tego przyznajesz.... heh to trzymasz je wszystkie w jednym pomieszczeniu? nie chcą sie pozabijać??
Opublikowano

Jakie kłusownictwo?

Ja bażanty tzymam w swoim prywatnym lesie ogrodzonym siatką... A to że sobie przyfrunęły i jedzą sobie dobre żarło :D oraz mają nowe stado to źle?

Wyganiać ich nie będę... skoro same chcą siedzieć u mnie, zresztą nie polowałem na nich by nazwać mnie kłusownikiem :?

PS. czy mają coś do tych domowych? domowe nic do polnych nie mają.. Na odwrót jest troszkę inaczej jeśli chodzi o kopulację kurek. Te polne nie dają zbliżać się tym domowym do kur :) Ale to nawet lepiej bo będą lepsze jajka do inkubacji :)

Opublikowano

akcent - to nie mam zastrzezen :)

Przepraszam.

W takich warunkach to nie dziwie sie ze sie zadomowily.

I zawsze to dodatek swiezej krwi do stada :)

Co prawda do mnie na podworko podchodza bazanty dziko zyjace ale nigdy nie mialem zamiaru starac sie ich oswoic. I tak tez zostanie.

Wystarczy mi to co mam. :)

ale sprzedawac ich nie powinienes.

Bo to juz klusownictwo - a u nas w kraju jest karalne.

Pozdrowka

Opublikowano

Ok spoko... nie musisz przepraszać..

Choć za kłusownictwo tego nie uważam... Nie łapałem tej zwierzyny a sama przyszła..

Mało tego dokarmiam wszystkie ptaki wiec jedzą również i te dzikie, a hoduję je nie na rosołek a na ozdobę, Wielki urok w tym jak sobie chodzą :D