pablo87 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 cześć akcent! czytałem Twoje posty i widze że bedziesz miał spory przybytek. interesuje mnie czy nie był byś zainteresowany sprzedażą kurcząt w wieku od 1 dnia do3 tyg. za stosowną cene do wieku. bo byłbym zajnteresowany. Cytuj
akcent Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Opublikowano 4 Maja 2008 Witam Cię! Nie chcę mówić "NIE" ani "TAK" ponieważ kurcząt jeszcze nie mam. Możemy jak najbardziej porozmawiać o tym gdy moje wylęgi zakończą się sukcesem. Bardzo bym chciał ponieważ to moje pierwsze bażanty/ pierwsze jajka i pierwsza inkubacja! Jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne Serdecznie pozdrawiam Cytuj
pablo87 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 ok rozumiem. też bym nie obiecał tego czego jaszcze nie mam. Cytuj
akcent Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Opublikowano 6 Maja 2008 Kurcze dziś miałem nietypową sytuację... na 4 dni przed pierwszym planowanym wylęgiem jedno z pozoru całe jajko jakby pękło i wylało się z niego żółtko... Skąd też nie przyjemny zapach. Czy to było zdrowe jajko czy dobre? PS. Wywaliłem je inkubatora Cytuj
szuti Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 Na wstępie chciałbym powitać wszystkich miłośników i hodowców z racji tego iż jestem tu nowy. Co prawda na razie jestem na etapie gromadzenia wiedzy i finansów ale mam zamiar zająć się hodowlą bażantów. I u właśnie po przeczytaniu niemal wszystkiego co jest związane z tematem hodowli nie mogłem znaleźć wyjaśnienia tematu który mi nie daje spokoju a mianowicie:Czy "obracanie" jak w inkubatorze to polega na "wywróceniu" jaja na drugą stronę czy wystarczy jak będzie ono przechylone o około 90% według poprzedniej pozycji.Jeśli ktoś jest mi to w stanie wytłumaczyć to byłbym wdzięczny Cytuj
marcinerek Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 Witamy szuti na forum mam nadzieje, ze zdobedziesz tu odpowiedzi na swoje pytania. co do obracania jaj. Mozna je obracac i o 180 stopni, wystarczy rowniez obrocic je o 90 stopni. Nawet jak nie bedziesz jaj obracal masz szanse na pisklaki. Ale w tym ostatnim to nie sa zbyt duze szanse. Niektorzy twierda ze wystarczy nawet delikatnie drgniecie jajka - ale ja tego nie powierdze, nie mam jak powodzeniaMarcin Cytuj
szuti Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Do każdej rzeczy jaką się dotychczas zajmowałem podchodziłem bardzo dokładnie i tutaj też chciałbym wiedzieć wszystko zanim wydam ciężko zarobione pieniądze a mam zamiar docelowo posiadać około 20 gniazd lęgowych więc troszkę to mnie wyniesie więc każde zagadnienie muszę dokładnie zgłębić.Myślę, że jeszcze nie raz będę na tym forum potrzebował waszej pomocy.Dziękuję i pozdrawiam szuti Cytuj
akcent Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Opublikowano 11 Maja 2008 Witam! Po długim oczekiwaniu... w końcu są!!! Małe bażanciki Po 25 dniach gdy otworzyłem inkubator zastałem sporą ilość jajek popękanych z małymi dziurkami... Przez praktycznie cały dzień nic nie robiły a tylko oddychały co mnie niepokoiło ze nie wychodzą na świat! Jednak inicjatywę postanowiłem zostawić naturze Co bardzo się opłaciło ponieważ gdy rano (następnego dnia) wszedłem zastałem już suchutkie pisklaczki Na tą chwilę jest 10 wyklutych i jeszcze sporo siedzi w jajeczkach Mam jeszcze takie pytanie... Co dawać im jeść? Pokroiłem jajko na twardo i położyłem na tacy ale chyba nie wygodnie im to jeść. Pozdrawiam Cytuj
kogut Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Przez pierwsze 24 godziny od wyklucia nie daje się małym absolutnie nic, trzeba je zostawić w spokoju, nie otwierać i nie wietrzyć klujnika. Po 24 godzinach wyciągasz je i dajesz wody i paszy. Natura sama się w nich odezwie i bedą pałaszować pasze jak należy Cytuj
akcent Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Opublikowano 11 Maja 2008 To jakaś specjalna pasza? jak się nazywa? Jedno małe ma chyba wadę nóżek bo nie chodzi poprawnie... Paluszki pląsają się i nie staje na nie. Obawiam się że może to być efekt za szybkiego wyjęcia pisklaka z inkubatora, zaraz po wykluciu poszedł pod żarówkę kwokę Pozostałe są w świetnej kondycji! Cytuj
michał Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 a jaka pasza . moze byc taka dla zwykłych kur { piskląt } Cytuj
akcent Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Opublikowano 11 Maja 2008 Ok dzięki... A sprawa nóżek? Nie domyślacie się co jest nie tak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi