michał Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam wszystkich hodowców mam pytanie ja zaczołem hodować bazanty i przepiórki od 7 miesiecy . umnie w hodowli znajdują sie bazanty łowne i wegieskie i przepiórki japońskie . nie pokoi mnie spokój moich samców wcale nie deptają jak to piszą na forum za kurami . czy to jest naturalne . czy moze coś jest nie tak . prosze o odpowiedz . a i jesli chodzi o przepiórki to czy mogą one być na woilerce razem z bazantami chodzi mi o to czy bazanty nie bedą im jajek rozbijać bo jesli tak to mam obok wolną trzecią woilere to przeniose je . złyszałem też o czymś takim dla przepiórek klatki zeby niosły tam jaja czy to jest praktyczne . z góry dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam i udanych lęgów zycze Cytuj
xwiatr Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam, co do przepiórek to raczej nie praktykuje sie ich hodowli na dużych wybiegach. Nia mają one dużych wymagań więc, mozna je trzymać w niskich klatkach i to dość ciasno do 8 sztuk na m2. Dzięki temu częściej hoduje sie je w klatkach układanych nawet piętrowo. Jeśli chodzi o bażanty to bez obaw. Lepiej jest gdy bażanty są spokojne, mało agresywne. Ważne jest żeby robiły swoje Ja miałem kiedyś koguta który podczas godów był bardzo aktwyny, agresywny nie tylko względem innych kogutów ale i względem mnie. Gdy wchodziłem do woliery rzucał się z dziobem na moje nogi. Ale jak się potem okazało wyniki w zapłodnieniu mial najgorsze. Zamiast robić swoje to szukał zaczepki i bójki. Pozdrawiam Cytuj
michał Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzieki za wiadomość i zycze udanego legu . to z tymi przepiórkami zrobie tak . a co do bażantów to mam nadzieje ze moj kogut nie jest wadliwy i ze na dniach już bedą jajka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi