webster Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 jestem młodym hodowcą. narazie mam jedna parę bażantów łownych, hodowanie ptactwa dla mnie to hobby. ale mam problem kogut natarczywie bije kurę czy może to być spowodowane? z góry dzieki Cytuj
Grześ Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 witam( Może chce jej wybic alimenty z głowy? )w tym roku wyjątkowo wsześnie ze wzglendu na nietypową zime bynajmniej w moiej hodowli bażanty i nie tylko łowne zaczeły swe igraszkia jeśli twój ma tylko jedną kurke to jej spułczuje gdyby było ich kilka to jego emocje tokowe by sie rozłożyły a tak to może ją ( zaryppppac na śmierc ) Cytuj
tragopan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 webster W wolierze zrób miejsca tak żeby kura mogła się schować. Jakieś gałęzie sosnowe, świerkowe, jakąś płytę oprzyj o ściankę woliery, budkę. I raczej jak ma jedną kurę, to jest zainteresowany nią, jak by miał więcej to zainteresowanie by spadło na inne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi