MiChAł93 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Chciał bym zołożyć wolierę dla 1 gatunku bazanta, bażanta łownego. Chciał bym tam umiescić 1 kogut i 4-5 kur, myśle że 25 metrów kwadratowych wystarczy. Mam takie pytanie co powinno się znajdować w tej wolierze,i na jaką wysokość najlepiej zbudować wolierę Cytuj
młody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tak naprawde to bażantom wystarczy kawałek daszka kilka krzaków lub gałęzi aby mogły się schować, daszek głównie po to by miały zawsze troche suchego piasku. Jeżli jednak chcesz hodować bażanty i cieszyć nimi oko to wymyśl jakis ładny wystrój. Domki albo szopki mozesz sobie darować, pewnie nie bedą chciały włazić do środka. 25mkw, to dobra powierzchnia.Co do wysokości to 2m chyba optymalnie, tak żebyś mógł spokojnie wchodzić do środka. Cytuj
MiChAł93 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mam pytanko. Bo koło mnie chodzą bażanty łowne i jak bym je złapał to czy one by śię oswoiły w wolierze ??? Z góry dziękuje. Pozdrawiam... Cytuj
MiChAł93 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2008 tak myślałemłem dzienki Cytuj
xwiatr Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Oprócz tego że byłoby to kłusownictwo, to takie bażanty nie nadawałyby się do hodowli.Dziki bażant zamknięty w klatce, zawsze będzie płochliwy i bardziej podatny na podwórkowy zgiełk. Mieszkanie w klatce kosztowałby go tyle stresu, że nie byłoby szans aby godować z odpowiednim efektem. Cytuj
młody Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 Tak ja u siebie wypuściłem do zarośniętego ogrodu kilka sztuk, po miesiącu zdziczały na dobre, kiedy odłowiłem je ponownie to ie były już te same ptaki. Cytuj
mero1 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Maja może państwo parkę bażantów łownych ,bo chcem sobie załozyc hodowlę proszę o odpowiedź na e-mail lub prywatną wiadomosc POZDRAWIAM!!!! Cytuj
MiChAł93 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Bo kołomni chodzą dzikie bażanty łowne podchodzą nawet pod dom i czy jak bym załozył woliere i dał tam bażanty łowne to nic by sie nie działo jak by te dzike bazanty chodziły koło woliery. I jeszcze jedno bo umnie na podwurzu mam tzn. moja mama ma zwykłe kury i koguta nic by sie nie działojak by chodziły koło woliery prosze o odpowiedz. Cytuj
MiChAł93 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Bo kołomnie chodzą dzikie bażanty łowne podchodzą nawet pod dom i czy jak bym załozył woliere i dał tam bażanty łowne to nic by sie nie działo jak by te dzike bazanty chodziły koło woliery. I jeszcze jedno bo umnie na podwurzu mam tzn. moja mama ma zwykłe kury i koguta nic by sie nie działo jak by chodziły koło woliery prosze o odpowiedz. Cytuj
Bodzio Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Nic im nie będzie. Bażanty to nie pingwiny które potrzebują super warunków dozycia. Poprostu zacznij je hodowac a sam zobaczysz co jest dla nich dobre a co złe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi