kocek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 może mi ktoś doradzić który z gatunków kur ozdobnych najlepiej nadaje się na nasiadki Cytuj
Bodzio Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Polecam Silki, takie białe kurki wyglądają tak jakby zamiast piór miały puch. Jednak ja byś tych kur nie dostał to praktycznie każda rasa pierwotna kurek dobrze wysiaduje i opiekuje się młodymi. Nie musi być czystej krwi. Cytuj
kocek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 dzięki za pomoc a może ty hodujesz te kury Cytuj
edgar9 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Tak, silki mają zdecydowanie najsilniejszy instynkt macierzyński. Jest to rasa pochodząca z chin w polsce występuje również pod nazwą kry jedwabiste, ze względu na charakterystyczne upierzenie które jest bardzo pusztyste i mile w dotyku jak jedwab. Jest ich jedno zdjęcie nawet na stronie bazanty.pl http://www.bazanty.pl/hodowla_bazanta_lownego_galeria_zdjecia_bazantow.php tam w grupie zdjęć ptaków ozdobnych obok pawi. Pierwsze zdjęcie od prawej. Cytuj
barciol Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam. Rzeczywiście silki to bardzo dobre kwoki, lecz u mnie równie dobrze sprawdzają się liliputki. Cytuj
kocek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2008 dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj
bażant Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jeszcze cochiny miniaturowe dobrze wysiadują jajka. Kury jedwabiste, bo taka jest ich prawdziwa nazwa wysiadują najlepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi