sebek_12 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam .Na początku zyczę Szczęsliwego Nowego Roku 2008 bardzo udango w lęgach. Iż jestem początkowym hodowcą i swoją przygodę z bażantami zaczałem nie dawno tak więc mam pytania ale nie odnośnie bażantów.Dzisiaj na allegro znalazłem ogłoszenie ze sprzedam jaja lęgowe od perlików. Mam pytanie czy teraz już mozna jaja inkubowac ? czy na wiosne dopiero jaja są dobre do inkubacji >>? z góry dzięki za odpowiedz Cytuj
szmery Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 nie chce Cię martwic ale z tego co ja wiem perliczki to nie kury i niosą się tak mniej więcej od kwietnia do konca lipca.... tak jest u mnie.. więc z tych jajek prawdopodobnie nic nie będzie.... Cytuj
rapit Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Może jak trzyma je w zamknięciu ma podgrzewane pomieszcenie i oswietlenie to potrafią zerwać z naturą i znosić jaja, ale czy są to jaja lęgowe? Sebek z drugiej strony czy styczeń to dobry okres na lęgi? Cytuj
młody Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tak sam bym sie na takie jajka nie skusił, bo nie wiadomo czy cos sie wykluje. Ale temat mnie zainteresował bo: Podobno jaja perlicze mozna przechowywać nawet rok i po roku można je włożyć do inkubatora i powinny wylądz się młode. Oczywiscie pod warunkiem ze bedą obraane i przechowywane w dobryh warunkach.Słyszał ktoś coś o tym? Cytuj
Grześ Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 witamnie po to przyroda ma wiosne , lato,jesień i zime by w grudniu lub w styczniu sie wykluwały pisklęta napewno to niejest normalne w tym gatunku ptaków. Nic z tego nie będzie chyba że jakieś mutanty i nawet jakby była taka możliwosc takich nietypowych welęgów to napewno wtym wypatku nie spomagamy przyrodzie . chyba że ktoś to robi przemysłowo dla kasy a nie dla przyjemności Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi