bażant złocisty Opublikowano 5 Września 2018 Opublikowano 5 Września 2018 Co myślicie o takim inkubatorze do jaj??https://fermo.pl/inkubator-do-wylegu-jaj-ibator-home-60.htmlWidzę, że ma wszystko co powinien mieć: Dobry inkubator do jaj powinien zapewniać stabilne warunki temperaturowe i wilgotnościowe, umożliwiając wygodne i skuteczne wyhodowanie piskląt. Kluczowe cechy dobrego inkubatora to precyzyjna regulacja temperatury, równomierne rozprowadzenie ciepła, możliwość ustawienia odpowiedniej wilgotności, system obrotu jaj oraz funkcje alarmowe w przypadku odchyleń od ustalonych parametrów. Ponadto, inkubator powinien być łatwy w obsłudze, solidnie wykonany i zapewniać odpowiednią wentylację. Dzięki tym cechom, inkubator może skutecznie wspomagać proces wykluwania się jaj, dając najlepsze szanse na sukces w hodowli drobiu. Cytuj
hunter Opublikowano 29 Września 2018 Opublikowano 29 Września 2018 Kolego zwróć uwagę na to jakiej jest produkcji. Jeśli jest chiński - nie ma co ryzykować. Jeśli chcesz coś tanszego to zobacz sobie ikar lub ibator. To są europejskie inkubatory i masz dostęp do serwisu i części zamiennych. Jak masz trochę więcej gotówki to polecam ikubatory marki brinsea z wbudowaną pompą wilgotności. Ale to musisz się liczyć z kosztem ok 1500 - ale warto. Cytuj
komor Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ja mam inkubator ibator. Jedyne co to kontroluje sam wilgotność dodatkowym higrometrem. Moja skuteczność inkubacji to 75%-80% w przypadku bażantów. O inkubatorach brinsea czytałem, jednak póki co dla mojej hobbystycznej hodowli jest za drogi. Cytuj
stasiu77 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Tak to prawda Ibator godny polecenia, używam go od 3 lat, i pieniążki odłożone z wylegów (sprzedaż młodych kurek) odkładam na zakup profesjonalnego Brinsea Na przyszłą wionsę planuję już zakup, no i koszty zakupy zwrócą się w szybszym czasie Cytuj
millek Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 Ja inkubator miałem swój handmade jak to się mówi. Zrobiłem po starem lodówce i inkubuje w nim głównie jaja kurze. Cytuj
majka Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 Ja nigdy nie inkubowałam jaj - bazuje na naturalnych lęgach. Niestety z marnym efektem, bo jajka mi gniotą. Wiadomo, że jaja bażancie są mniejsze od typowych jaj kurzych czy w związku z tym są jakieś przystawki na mniejsze jajka? Chciałabym spróbować z inkubatorem. Cytuj
gregor588 Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 jak się wszystkiego dopilnuje to wylęgi z inkubatora są dużo lepsze niż naturalne,można kupić inkubator już z tacą do jaj bażancich , ja akurat mam taki gdzie taca jest na jajka kurze i mam do tego dodatkowe wkładki Cytuj
majka Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 A gdzie takie nakładki można kupić? Masz wersję półautomatyczną czy automatyczną? Cytuj
komor Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Ja mam rozbudowy o silnik automatyczny. Mam do tego większe zaufanie niż do swojej pamięci o obróceniu tacy. Tak jak mówiłem, jedynie co to w środku mam dodatkowy tradycyjny higrometr. Cytuj
majka Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Też jeśli już mam brać pod uwagę to biorę automat, bo przy pracy zawodowej i dzieciach można zapomnieć. Cytuj
gregor588 Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 w moim przypadku półautomat wystarcza i wyszedł sporo taniej niż automat, inkubator i tace w nakładkami kupowałem w sklepie hodowlany Cytuj
komor Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 To fakt że półautomat wychodzi taniej. Cytuj
majka Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 to mam już w takim prezent od męża mikołaja na święta Cytuj
majka Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Cały czas zwlekam z kupnem inkubatora. Może jednak wersja manualna będzie lepsza... co polecacie? Ikar czy Ibator ? Cytuj
komor Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 weź ibator + nakładki na jaja bażancie (wychodzą najtaniej) Cytuj
stasiu77 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Tak dokładnie weź ibator z wyświetlaczem temp i wilgotności Cytuj
majka Opublikowano 15 Grudnia 2018 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Dzięki! zamówiłam zatem inkubator ibator, ktoś podpowiedział by wziąć dodatkowy higrometr- też zakupiłam. Pierścienie na jaja bażancie również. Co jeszcze potrzebuję? Jakieś rady? Cytuj
gregor588 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 jeszcze owoskop do prześwietlania by się przydał Cytuj
majka Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Owoskop był już w zestawie także też mam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi