hunter Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witajcie. Ostatnimi czasy coraz częściej chodzi mi po głowie dołączenie do woliery olśniaka himalajskiego. Czy to dobry pomysł umieścić go w wolierze razem z bażantem złocistym? Czy hodowla tych ptaków jest trudna? Zimą wydaje się być bezproblemowo, ale jak sprawują się latem? Cytuj
stasiu77 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Najlepiej byłoby od razu wpuścić dwie sztuki, ale myślę, że nasz klimat szczególnie latem gdzie występują wysokie temperatury nie byłby korzystny dla tego gatunku niestety.. Cytuj
hunter Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2017 a co gdyby tak zadaszyć, zrobić cień w wolierze. Pewnie te ptaki w jakiś sposób już się przystowały. Czy ktoś z hodowców ma tutaj olśniaka? Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Olśniaki śmiało można trzymać w wolierze ogrodowej ale jak każde ptaki mszą mieć trochę cienia Ja mam dwie pary i klimat im nie straszny Cytuj
hunter Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dzięki Andrzej, trochę wiary mi dałeś. Piękne ptaki a jak mnie coś urzeknie realizuje cel. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi