gregor588 Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 na wiosnę chciałbym wprowadzić do mojej hodowli bażanta złocistego, jakie ma wymagania i na co zwrócić uwagę ?do tej pory miałem tylko bażanty zwyczajne Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 jeśli do tej pory miałeś tylko łownego to dobry wybór decydując się na złocistego. Wydaje się być najłatwiejszy w hodowli, szybko się zaklimatyzuje. Wrzuć mu kilka drzewek do woliery żeby miał sie gdzie chować. Ważne jest żeby zwrócić uwage przy zakupie skad biorą koguty, bo istotna jest wymiana krwi w stadzie. Takie bażanty są mocniejsze. Cytuj
gregor588 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 a jak z wprowadzaniem do stada, mogę wpuścić do pozostałych bażantów czy lepiej zrobić osobne wygrodzenie Cytuj
kunek Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 na początku lepiej trzymaj osobno, po miesiącu spróbuj wpuścić, jak by się mocno dziobały to możesz im dać dodatek paszowy na dziobanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi