gregor588 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 w okresie lęgowym mam problem, bo kogut strasznie obdrapuje samiczkę, czy można temu jakoś zaradzić ? Cytuj
phasianus Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Przyłączam się do pytania - jest to dość częsty problem.... Cytuj
Jan77 Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zobaczcie takie ochraniacze na grzbiet dla samicy:http://www.fermo.pl/produkt-3721-siodelko-ochronne-dla-kur-niesnych-bazantow-pheasant-saddle.htmlPrzykro czasem patrzec jak kogut zadeptuje samicę... Cytuj
gregor588 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 właśnie czegoś takiego potrzebuję, dzięki za pomoc Jan77 Cytuj
phasianus Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 -gregor Jak będziesz miał u siebie - zdaj relację jak możesz. Chyba też z ciekawości zamówię. Cytuj
donald997 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja osobiście na początku śmiałem się z tych "puszorków" bo tak to żartownie nazywam ALe znajomy zaczął zakładać i faktycznie efekt widoczny a przede wszystkim zwierzęta nie są poranione i kaleczone, więc sam też zamówiłem i stosuje Cytuj
danielo22 Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Witam, też kupiłem takie ochraniacze i jestem mega zadowolony.Problem znikł natychmiastowo, już jest spokój z tymi podrapaniami i harmidrem.Czasem się zdarzało, że kogut nawet zaduszał kurę a teraz po kłopocie. Cytuj
maryjanekmaryjanek Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Widzę, że nawet nie jest to jakoś kłopotliwe do założenia.Chyba też zainwestuje w te ochraniacze, ciekawy ten produkt.Nareszcie skończy się to drapanie kogutów , czasem to aż do krwi były podrapane kurki. Cytuj
phasianus Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zamówiłem na próbę i nie żałuję. Bałem się, że będzie problem z założeniem (myślałem również, że "plecki" będą spadać), ale wszystko poszło bezproblemowo i zdaje egzamin. Cytuj
marcinnor Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Jak dla mnie jest to rewelacja. Tyle czasu zastanawiałem się jak uchronić ptaki aż w końcu natrafiłem na te narzutki.- Sprawdziły się Cytuj
Pio45 Opublikowano 27 Marca 2017 Opublikowano 27 Marca 2017 Ciekawy pomysł, a czy takie osłonki sprawdzą się też dla kur, czy tylko są rozmiarem dobre na bażanty? U mnie czasem też z tym problem w okresie lęgowym... Cytuj
gregor588 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 te ubranka faktycznie pomagają , można polecić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi