phasianus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Chciałbym się dowiedzieć jak przebiegał u Was proces podkładania jaj podkładowych. Tzn. czy, samica zaakceptowała sztuczne jajka ? Cytuj
donald997 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 U mnie nie było żadnych problemów. Odkładałem sobie jaja do włożenia do inkubatora, a kwoka siedziała na jajkach podkładowych po wykluciu zajmowała się pisklakami i nie było żadnych problemów Fajnie też, bo przyznajmniej nie marnuje jaj, dziobiąc je, nawet powiedziałbym że oducza się tego nawyku Cytuj
phasianus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 OK, w takim razie zainwestuję w jaja podkładowe Zdam relację z tego jak u mnie będzie to działać Cytuj
danielo22 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Czesc. ile takich jajek podkładkowych moge podłożyć jednej kwoce? wystarczy jedno czy więcej?Nie bedzie problemu gdy siedzi na dwóch jajkach, a później podłoży się jej pięć piskląt? Cytuj
donald997 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie ma z tym problemów Ja swojej podłożyłem 4 jaja podkładowe, a potem zajmowała się 20 pisklakami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi