gregor588 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 ostatnie kilka dni zbierałem mniej jajek, dzisiaj w kurniku zauważyłem szczura, podejrzewam, że jest ich kilka, boję się użyć trutki bo kury mogą zjeść, a w pułapkę szczura ciężko jest złapać czy jest jakiś inny sposób na pozbycie się szczura? Cytuj
donald997 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Jeśli użyjesz żywołapki, złapać się może kura, dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie karmnik deratyzacyjny - do środka wkładasz trutke, wejdzie tam tylko mysz lub szczur co chroni inne zwierzęta przed przypadkowym spożyciem trutki Cytuj
gregor588 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Opublikowano 3 Listopada 2016 dzięki za podpowiedź, będę musiał w taki karmnik zainwestować Cytuj
donald997 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie jest to duży koszt a będziesz miał już na przyszłość, bo nie jest to jednorazowy wyadtek... Cytuj
Misiek28 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dokładnie, najlepsze są takie karmniki dla szczurów, to chyba jednya metoda żeby się pozbyć szkodnika, a przy tym żeby nie ucierpiały kury Cytuj
donald997 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Można też zastosować pułapkę żywochwytną, a potem zrobić pożądek ze szkodnikiem Cytuj
Jan77 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 ja kupiłem jakiś czas temu pułapkę sekwencyjną, postawiłem w kurniku, do środka włożyłem kawałek chleba i kiełbasy i po 1 nocce złapało mi się 5 myszy Cytuj
donald997 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ja też posiadam ta sekwencyjna pułapkę i przyznam że jej skutecznośc jej bardzo wysoka Ale na szczury jednak musi być żywochwytna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi