kunek Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 w kurniku pojawił się ptaszyniec , jak go zwalczyć ? Cytuj
donald997 Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Po czym poznałeś że to akurat ptaszyniec kurzy? Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 szukam podpowiedzi jak zwalczyć ptaszyńca kurzego. Sąsiad w kurniku ma problem. Czy moje ptaki (100m dalej) również są zagrożone? Cytuj
hunter Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Słyszałem o takim preparacie dergall ale jest dość drogi, zależy jakie masz stado i czy się opłaci. Kiedyś był taki środek CIPER-PULVIZOO i on sobie radził z nim. Teraz odpowiedniekim jest Arpon cenowo przystępny ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Myślisz że ten Arpon można stosować bezpośrednio na zwierzęta? Czy zastosować jakieś mniejsze stężenie? Cytuj
hunter Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Kto z Was słyszał o dergallu hobby? Te duże opakowania o których kiedys pisałem są drogie dla małych hodowców. Ale teraz widzę nowość deragall hobby. Czekam na opinie. Cytuj
millek Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Widziałem wcześniej większe opakowania, fajnie że zrobili coś mniejszego bo po co taką wielką butlę kupować a cena dość wysoka. Broni się jedynie skutecznością. Cytuj
Tomix Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dobrze że piszecie o tych mniejszych opakowaniach bo człowiek nawet nie śledzi nowości czasu brak. Cytuj
Hodowca5 Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Ptaszyniec to duży problem u kur, którego lepiej nie mieć. Jest robak z dziedziny pajęczaków który żyje w kurniku i jak zgaśnie światło w noc atakuje kury. Ptaszyniec kurzy to jeden z pasożytów zewnętrznych drobiu, które mogą powodować wiele problemów zdrowotnych u ptaków. Są to małe, skoczne owady, które żywią się krwią ptaków, takich jak kury. Pchły kurze mogą przenosić się między ptakami, a także na inne zwierzęta, takie jak psy czy koty.Jak rozpoznać obecność ptaszyńca u kur?Rozpoznanie obecności ptaszyńca u kur jest trudne, ale istnieją pewne objawy, które mogą wskazywać na ich występowanie. Należy zwrócić uwagę na niepokój ptaków, drapanie się, uszkodzenia skóry, a także obecność drobnych, czarnych owadów na ciele ptaków. W przypadku silnej inwazji.Tutaj dużo informacji na temat ptaszyńca u kur i sposobach jego zwalczania. Najlepiej założyć pułapkę na ptaszyńca i w tej pułapce ptaszyniec będzie się chował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi