kunek Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 pies sąsiada robi podkopy pod siatką i wchodzi mi do woliery jak można go odstraszyć myślałem żeby na dole siatki rozprowadzić drut kolczasty czy to dobry pomysł? Cytuj
stasiu77 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Moim zdaniem nie jest to zbyt dobry pomysł bo możliwe że nawet pokona taki drut. Możesz pomyśleć o jakiejś podmórówce może? Cytuj
Pio45 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Z drutem to bym nie ryzykował, szkoda, żeby psu się coś stało. Ja miałem owczarka, który podkopywał się do sąsiada. Założyłem na płot na dwóch poziomach drut i podpiąłem pod to pastucha. Myślałeś o takim rozwiązaniu? Cytuj
kunek Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 a jak zrobie tego pastucha to prąd mi bażantów nie pozabija jak dotkną ? Cytuj
Pio45 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Ja mam linię pastucha zamontowaną na zewnątrz, więc jeśli tak samo zrobisz to ptaki nawet nie będą miały styku z pastuchem.Ogólnie, jakbyś się obawiał to zalecam w takim razie elektryzator ok. 1J , wtedy pies poczuje, a ptakom też nic nie bedzie Cytuj
kunek Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 pastuch raczej odpada, bo po drugiej stronie siatki jest już działka sąsiada, podmurówka trochę drogo wychodzi,ale wymyśliłem, że wkopię siatkę wolierową z drutu w ziemie na jakieś pół metra i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. Cytuj
stasiu77 Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 TO jest jakiś duży pies?Może się podkopać nawet to pół metra pod ziemią, a może jakiś odstraszacz ultradźwiękowy, ? Cytuj
Pio45 Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Słuchaj,mam jeszcze jeden pomysł, mój kumpel ma takie ogrodzenie niewidzialne, że pies ma obroże i jak przejdzie wyznaczony teren to dostaje strzała przez elektrody w obroży. Nie do końca wiem jak to działa, ale w weekend się z nim widze to spróbuję się czegoś więcej dopytać. Może to by było dobre Cytuj
kunek Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 ta obroża odpada bo to pies sąsiada , więc ja mu obroży zakładał nie będę a sąsiad w coś takiego raczej nie zainwestuje,dzisiaj wkopałem tą siatkę zobaczymy co z tego będzie. Cytuj
phasianus Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zawsze możesz spróbować położyć siatkę na ziemi wzdłuż ogrodzenia. Coś w tym stylu co pokazane jest na zdjęciu. Tylko zrobić taką siatkę trochę szerzej np na metr. Cytuj
donald997 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Ta siatka to też dobry pomysł, ale drobne oczka i gruby drut, także kosztować też swoje będzie, a jak jakiś większy pies to i tak przejdzie, uwierzcie mi. Najlepszy sposób to chyba wylewka ze zbrojonego betonu, tutaj nie ma szans zeby sie podkopał Cytuj
marcinnor Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Dużo jest sposobów, ale rzeczywiście najskuteczniej będzie zrobić wylewkę. Będziesz miał zabezpieczenie na długi okres czasu a z siatkami/kratami różnie może być. Cytuj
Jan77 Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Ja z doświadczenia wiem, że nawet niewielki pies jest w stanie sobie poradzić z siatką , mój ledwo odrósł od ziemi a dziury w nowej porobił, jak do tej pory nie wiem, bo drut do najcieńszych nie należał, to była normalna siatka ogrodzeniowa. Myślę, ze zew natury go wzywał Tez uważam, że najlepiej zrobić fundament betonowy, tez tak w końcu zrobiłem i pies przestał uciekać. Cytuj
phasianus Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Pio45 Pisałeś coś na temat niewidzialnego ogrodzenia ? Masz może jakieś informację odnośnie tego - jak to działa ?? Zaciekawiłem sie tym tematem - wydaje się to być dość sensowne tylko pytanie czy jest to proste w montażu i jak sie ma to na zmienne warunki pogodowe ? Cytuj
donald997 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Jeśli chodzi o to niewidzialne ogrodzeni to bardzo dobre rozwiązanie, mój znajomy to ma. Przewód wystarczy wkopać w ziemię, albo jeśli masz jakieś kamienie czy coś takiego to schować go tam, chodzi o to żeby nie przeszkadzał i był niewidoczny. Trzeba pamiętać że obwód musi być zamknięty. Ogólnie warunki pogodowe nie mają wpływu, przewód jest izolowany.Akurat znajomy ma nowofundlanda i ma to założone i pies trzyma się granic, więc jak najbardziej sprawdza się Cytuj
phasianus Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Chyba zdecyduję się jednak na tą obrożę. Nie mogę sobie poradzić z moim psem a nie chcę stawiać jakiś płotów. Czytałem też, że taka obroża to dobry element szkoleniowy - może dzięki temu się nauczy Cytuj
Anzelm Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Ciekawy pomysł, ale bezpieczny na 100% ? Cytuj
Gwalbert Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Pomyślałeś o szkoleniu psa u wykwalifikowanego tresera? Można zwierzaka oduczyć takiego kopania, przynajmniej tak czytałem. Cytuj
Tomex Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Pomyślałeś o szkoleniu psa u wykwalifikowanego tresera? Można zwierzaka oduczyć takiego kopania, przynajmniej tak czytałem.Tak, ale właściciel musiałby zapłacić za wizytę tresera u niego w domu i niejedną lekcje. Jeżeli będzie to ciężki przypadek, to powie jak wyżej inni "Paniee, podmurówkę Pan rób" Cytuj
Marius Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Z tą siatką to dobry pomysł. Pastucha bym stosował w ostateczności Cytuj
Danna Opublikowano 11 Listopada 2021 Opublikowano 11 Listopada 2021 Słuchajcie sama mam 4 husky, a to wiadomo mistrzowie wykopów, podkopów i ogólnie ucieczek. Dlatego w ziemię mam wkopane metalowe pręty, na sporów głebokość, bo 1,5 metra i sprawdzają się idealnie Cytuj
zyga7 Opublikowano 14 Października 2022 Opublikowano 14 Października 2022 Też słyszałem że się sprawdzają, ale nigdy nie wiesz kiedy się utlenią i pies ucieknie albo się podkopie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi