tomi Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 WitamNie chcą za bardzo tego jeść ,,,,Jeczmień,Rzepak,Owies,Kukurydza Cwiartka,Słonecznik,Kardi ,Dari Sorgo,Siemie,Kukurydza prasowana,Groch Prasowany TYGODNIOWO ZJEDZĄ TRZYSTA GRAM-----proszę o rade mam samca i 3 kury złote daje im jeszcze raz dziennie dwa jabłka i trochę koniczyny Pozdrawiam Cytuj
Bobo123 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 być może były karmione byle jak np chlebem albo czymś ,,,, zupełnie innym pozostaw im taką karmę jak piszesz i po pewnym czasie przejdą na taką dietę. Jabłka podziel na połówki, żeby sobie wydziobały. Spotykam się z podobnym problemem, ale trzeba zachować rozsądek i zadbać o ich zdrowie nie bylejakość Cytuj
Eugenia Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja się trochę boję zamawiać paszę z takiego miejsca, zawsze kupuję na giełdach Cytuj
kunek Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 od czasu do czasu zamawiam paszę przez internet i wszystko jest ok, a można trochę taniej kupić Cytuj
donald997 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opłaca się szczególnie kiedy są promocje , przy wysyłce opłaconej z góry Cytuj
hodowca12 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 witam mam pytanie czy ktoś daje swoim bażantom paszę dla kur lub indyków taką Kurka naturka. Słyszałem że jest dobra ale nie próbowałem. Cytuj
donald997 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja dawałem dla młodych bażantów paszę dla kurczaków 1G od 0-4 tygodnia i też była odpowiednia Cytuj
Jan77 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Też podawałem bażantom paszę dla kurcząt do 9 tyg. ma postać kruszonki, pasza jest z piasta., worek 25 kg kosztuje ok. 38 zł.Możliwe, że te dla niosek też by były dobre. Dla indyków chyba trzeba by było wymieszać z innymi ziarnami jeszcze, bo podejrzewam, że może być dość treściwa. Cytuj
maryjanekmaryjanek Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Najlepiej taką mieszankę wykonać samemu, przynajmniej wiem co tam się znajduje.Kiedyś też kupiłem taką paszę z niepewnego źródła i miałem podobny problem.Chyba było to przeterminowane... ale moja własna pasza ze składem podobnym jak na etykiecie i problemu nie było. Cytuj
marcinnor Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dokładnie - przygotowując samemu paszę wiesz co w niej się znajduję i dodatkowo możesz zaoszczędzić parę groszy. Cytuj
phasianus Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Ja kupuję gotową mieszankę. Ceny nie zwalają z nóg, a rzeczywiście w internecie często można znaleźć dobrą okazję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi