tsalpin Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Na wstępie chciałbym wszystkich forumowiczów gorąco przywitać. Dobry wieczór!Jestem tutaj świeżakiem i bardzo proszę o wyrozumiałość. Choć na początku:)Mam do Was pytanie na poczatek....W związku z faktem , iż jestem ojcem 6 miesięcznej córeczki wpadłem na pomysł, że poza dotychczasowymi zabiegami związanym ze zdrowym odżywianiem Matki karmiącej ( mojej żony) wpłynę również na zdrową dietę dla mojej pociechy. Duży ogród z jarzynami już jest ale w związku z tym, że nie jesteśmy wegetarianinami chciałbym poza przepiórkami ( które już posiadam i wspaniale się niosą) zacząć mikro chów bażantów. Woliera już stoi ( wybudowana zgodnie z wytycznymi pozyskanymi na Waszym forum - dziękuję za rady) . Ma wymiary 3,7m x 7,5m. Wysokość to 2,2mChciałbym zakupić ptaki 6 tygodniowe i dalej je podchować na własnej paszy w taki sposób by pozyskać zdrowe mięso.I tutaj pojawia się pytanie.Ile ptaków mogę w takiej wolierze zmieścić tak by nie czuły się niekomfortowo. Zależy mi na jak największej ilości. Zaznaczam, że będą trzymane tylko do okresu kiedy to staną się użytkowe ( 3 miesiące?). Na zimę mam zamiar zostawić tylko 1 koguta i 3 kury by wciąż delektować się ich piękną naturą a w przyszłości być może cieszyć się ich potomstwem ( czas pokaże)Bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj
kunek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 żeby ptaki czuły się komfortowo to na takiej powierzchni myślę, że do 10 szt możesz trzymać Cytuj
gregor588 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 bardzo zdrowe i najlepsze dla dzieci jest mięso z królika, więc jeżeli masz możliwości to polecam hodować kilka sztuk Cytuj
tsalpin Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 Zakupiłem 6 kogucików i 6 kurek... Na zimę zostawię koguta i 3-4 kurki.Dziękuję za poradę..Króliki naturalnie też znalazły się w moim małym inwentarzu. Dziękuję i pozdrawiam gorąco. Cytuj
mieciu1988 Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Kolego a co chciałbyś się dowiedzieć, myślę że mam spore doświadczenie także postaram się pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi