stasiu77 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam, planuje poddać inkubacji jaja bażancie, wstępnie tak ok. 30 sztuk może nawet mniej, wiadomo jestem amatorem nie mam też ekstra sprzętu więc licze że wykluje się ok. połowa pisklaków. Potrzebuje jakiejś pomocy jak dalej zajmować się pisklakami i dorosłymi już ptakami? W kwestii pożywienia już poczytałem tematy na forum i już dużo wiem. Teraz pytanie jak duży wolier powinienem zbudować dla 20 bażantów? Miejsca troche mam także to nie problem, Troche roslin juz rosnie, zasadze jeszcze troche. A podajecie jakies dodatki paszowe do pożywienia, jesli tak to jakie? Cytuj
kunek Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Na 20 bażantów powinno być około 80m2, i wysokość co najmniej 2m, ale rozmiary zależą też od gatunku bażantów. Cytuj
stasiu77 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 takie zwykłe łowne planuje mieć, a jak się wylęgną to gdzie mam je trzymać najlepiej i co im dawać do jedzenia. Lepiej promiennik czerwony czy z białym światłem? A stosował ktoś żarówkę ceramiczną sprawdza sie moze? Cytuj
kunek Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 po wylęgu trzeba trzymać w odchowalniku, do ogrzewania lepszy jest promiennik czerwony, bo białe światło można do 8 godzin na dobę tylko stosować Cytuj
stasiu77 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2016 A taka zwykła lampka z żarówką nie starczy? Kolega od lat tak ogrzewa małe pisklaki i wszystko jest dobrze Cytuj
kunek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 każdy ma swoje sposoby, zależy też ile sztuk trzeba ogrzać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi