moda85 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam, proszę o pomoc. Jestem z Katowic i pracuję niedaleko IKEA, obok której jest skwerek z miniaturowym laskiem i chaszczami. Dokoła są same drogi. Od około 5 lat raz na jakiś czas widzę w tamtych okolicach bażanta. Wczoraj przez ulicę przebiegała samica z młodymi. Małe przebiegają między samochodami. Istny horror Porobiłam tabliczki, żeby ludzie chociaż uważali. Ale małym wróżę ciężki los. Co mogę zrobić więcej? tabliczka Cytuj
Anzelm Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Na szybie samochodowej miałem już koguta, na szczęście tylko się prześlizgnął. Nic nie zrobisz, ryzyko. Cytuj
konrad.klawikowski Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Na to nie ma dobrej rady. Polecam wezwanie jakiś ekologów czy coś, bądź złap je do klatki i wywieź do lasu za miasto, najlepiej gdzieś między pola. Same też odpoczną od hałasu miasta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi