gienek9696 Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Witam chciałbym zrobić bażantom bananowym i łownym wolierę . Mam garaż 2,5 x 3 m i mam zamiar przerobić go trochę. przedzielić go na pól i zrobić z 1 strony wolierę zewnętrzna i z 2 strony też wymiary woliery zewnętrznej 2 x 3 m i bażanty na noc będę zamykał w środku garażu tak żeby nieproszony gość nie zawitał w środku. I mam do was takie pytanie mój budżet nie jest taki rozrzutny wiec mam takie pytanie jaka siatkę dać na boki woliery i na gore bo nie ma takiej potrzeby metalowej siatki kupować skoro na noc będę zamykał. bardzo proszę o jakieś porady z góry dziękuje! Cytuj
zigi69 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Trochę małe te woliery to po pierwsze, a po drugie nie wyobrażam sobie "zaganiania" bażantów na noc do garażu. Bażanty to nie są kury! jeśli woliera ma być połączona z garażem to w garażu nie powinno być ściany dzielącej wolierę na pół. Wychodzi Ci woliera w sumie 7,5 m2 a jak przedzielisz to ścianami to już w ogóle. Dla bażantów łownych męczarnia. Pozdrawiam Cytuj
gienek9696 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 aha;/ a właśnie jaka dać siatkę na boki woliery i na gore?? pomoże ktoś ?? z góry dzięki bo sam nie orientuje się co i jak. Cytuj
kazik Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Na górę woliery najlepsza jest siatka polietylenowa, a na boki siatka zgrzewana lub siatka pleciona. Wiadomo, że najlepsze byłoby małe oczko ok. 2 cm. Cytuj
gienek9696 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 a co sądzicie o tej siatce http://www.hodowlany.pl/i175_Siatka__Krata_zgrzewana_ocynkowana_oczko_19x19mm.html wytrzyma przed szkodnikami???typu lis kuna itp Cytuj
janek Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Drut 1,4 mm wytrzyma na pewno - przetestowane przeze mnie. Cytuj
Gość Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 u mnie dał rady nawe 1,2mm takze spokojnie Cytuj
zyga7 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 kazik mam do góry siatke polietylenowa a na bokach pleciona, polecam super sprawa! Cytuj
heronik Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Dokładnie, siatka polietylenowa na górę woliery będzie najlepsza. Ja również mam taką siatkę. Dobre rozwiązanie. A na boki pleciona i będziesz miał super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi