barteksl Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 witam możecie mi powiedzieć jak powinna wyglądać pomieszczenie dla bazantow zlocistych chcialbym aby kurka siadla na jajka ??? Cytuj
DANIELO Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam cię kolego pierwsze pytanie to czy w ogóle usiądzie????. Ja hoduje bażanty już 5 lat i przez ten czas to tylko mi usiadła kurka bazanta królewskiego. Jeżeli masz Bażanty wyklute w inkubatorze to małe masz szansę żeby usiadła. Mógł byś spróbować podłożyć Jajka pod kurę np. silke i te wyklute młode Bażanty może usiada. Ale czy to jest sens żeby usiadła, jeżeli będziesz jej podbieral Jajka to potrafi 2 razy więcej zanieś niż to co mogła by obsiaść. Jak ci zależy na tym żeby sama usiadła to zrób jej budek i porostu nie zbieraj jaj, ważne jest to żebyś nie ustawiła budki np. na przejściu musi być spokoj i cisza.' Cytuj
bartekk2 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam Was Bardzo dziękuje za informacje. Znalazłem tutaj odpowiedz na moje pytanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi