nodii Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 witam wszystkich hodowców ... mam pytanie jestem nowym hodowca chce postawic woliere lecz nie wiem z czego było by najlepiej i jakie wymiary dla 6 ptakow. Cytuj
gaudi Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Witaj na forum! Do budowy woliery może posłużyć siatka z oczkiem sześciokątnym, z której zrobisz boki woliery, natomiast na górę należy użyć czegoś takiego jak siatka polietylenowa, która będzie chronić bażanty przed rozbiciem głowy podczas podlatywania do góry. Cytuj
janek Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 Zamiast siatki plecionej z oczkiem sześciokątnym warto pomyśleć nad kratą zgrzewaną - jest dużo mocniejsza i na pewno wystarczy na wiele wiele sezonów. Cytuj
michalinna Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Podłączę się do tematu - oglądałam siatkę z oczkiem sześciokątnym i tą zgrzewaną. Niestety siatki są tylko 1 metrowej wysokości - jak je łączyć jak chcę zrobić dwumetrową wolierkę? Cytuj
fisherman Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Podłączę się do tematu - oglądałam siatkę z oczkiem sześciokątnym i tą zgrzewaną. Niestety siatki są tylko 1 metrowej wysokości - jak je łączyć jak chcę zrobić dwumetrową wolierkę? Bardzo łatwo - bierzesz drut do zaplatania siatki na na krawędzie jednej i drugiej siatki przeplatasz na zmianę przez oczka.Trzyma się bardzo dobrze. Cytuj
michalinna Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Ale można w ten sposób też łączyć sztywne kraty zgrzewane? Wybaczcie mi takie pytania, to będzie moja pierwsza wolierka Cytuj
fisherman Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Pewnie, że można, też zdarzyło mi się łączyć takie siatki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi