gaudi Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witajcie koledzy! Czy macie może namiar na osłonki dla młodych bażanciontek od 1-2 tygodnia życia? Cytuj
simon Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Tak szybko masz problem z dziobaniem? Cytuj
gaudi Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Opublikowano 28 Lipca 2014 Tak niestety, bardzo szybko u mnie się ten problem zaczyna. Cytuj
zigi69 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Problemem jest brak białka i witamin. Radze zmienić system żywienia. Cytuj
zbyniu78 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Możliwe też, że ptaki mają za mało miejsca... Cytuj
sputnik Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Problemem jest brak białka i witamin. Radze zmienić system żywienia. Zigi ma rację, a w między czasie link do osłonek dla piskląt: http://www.hodowlany.pl/i2001_Nakladki_na_dzioby_dla_pisklat_od_14_tygodnia_typ_A__50_sztuk.html Cytuj
zigi69 Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Mała ilość miejsca może mieć wpływ, jeśli bażanty faktycznie mają bardzo, ale to bardzo mało miejsca. Brak witamin i białka w pierwszych dniach rzutuje właśnie w dziobanie. Normalną rzeczą jest, że jeśli bażanty klują się powiedzmy w ciągu kilku godzin to te, które pierwsze się wyklują mogą dziobać te, które klują się na końcu, ale nie jest to natrętne według mnie wynika z ciekawości. Problem dziobania wzmaga się, jeśli braki witamin i białka występowały już u kur, które niosły. Ważne jest żeby od razu podawać witaminy pisklakom. Dobre są te rozpuszczalne w wodzie, które stosuje się dla brojlerów (brojlery potrzebują dużo witamin w związku z tym ze bardzo szybko rosną). Cytuj
fisherman Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mam takie pytanie odnośnie okularów już dla większych ptaków - są one mocowane na szpilkę, którą przebijamy przez nozdrza.Czy jest to bardzo trudne do zrobienia i czy jest to bolesne dla ptaka? Cytuj
simon Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Na początku to może się wydawać trudne, jednak po założeniu kilku już dochodzisz do wprawy. Jakbyś nie chciał niczego przebijać, to widziałem w sklepie osłonki zaciskowe dla bażantów. Cytuj
janek Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 sprawdźcie sobie dodatek paszowy Kani-Stop, zapobiega kanibalizmowi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi