patron123 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 witam w swojej wolierze posiadam jednego koguta bażanta łownego cztery kury oraz jedna pare kuropatw skalnych. mam problem gdyż w ostatnim czasie samica kuropatwy ściga i przegania jedna kure i nie wiem czym to jest spowodowane. czy trzeba je oddzielic? nadmienie jeszcze ze w jenym gnieżdzie jest 18 jaj zielonych i 6 jaj mniejszysz różowawych sa one razem na jednej kupce. Cytuj
zigi69 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jedne i drugie są ptakami terytorialnymi. W zasadzie dziwie się ze jeszcze nie doszło do walki pomiędzy kogutami. Raczej powinieneś rozdzielić je. Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witaj u mię kuropatwy skalne zadziobały całą parę bażantów złotych .W pierwszy dzień Wielkanocy rano znalazłem były razem od malutkich razem się wychowały Cytuj
patron123 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2014 nie koguty wogóle nie zwracaja na siebie uwagi. tylko samica kuropatwy nie daje spokoju jednej kurze. a te różowawe jajka to penie kuropatwy?? to mam je oddzielić od bażantów a jajaka też przenieść.? a i jeszcze jedno pytanie bo kury naniosły już duzo jaj ale jeszcze nie siedza czy to normalne.w jednym gniezdzie jest 18 jaj a w drugim 15. wydają sie takie spłoszone. Cytuj
patron123 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2014 czy mogę przenieść pare kuropatw do woliery z kaczkami ozdobnymi? jak myślicie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi