andrzej-1948 Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Jak odróżnić płeć u młodych uszaków mają pół roku Cytuj
xwiatr Opublikowano 26 Października 2007 Opublikowano 26 Października 2007 to raczej cięzka sprawa. Tak jak u innych. Młodzież z reguły ma barwę podobną bez względu na wiek. Cytuj
_wolfandtragopan Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 ja na twoim miejscu spytałbym się o to "tragopana" ponieważ poznałem go i wiem że on na pewno będzie o wiedział, poza tym gdyby reszta widziała jego hodowlę na żywca to by się podziemie ze wstydu zapadła. Cytuj
mirek kassa Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 wolfandtragopan dla czego piszesz że " trogopan"ma lepszą hodowle ja go nie znam i co mam uważac że moja hodowla jest gorsza od jego tylko dlatego że mam inne bażanty i mniej i jeszcze pewnie mają gorzej i co pewnie mam sie ze wstydu pod ziemie zapaść a może całkiem zrezygnowac z hodowli a na drugi raz się zastanów troche co piszesz. Cytuj
tragopan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 _wolfandtragopan może tak napisał, bo jak był u mnie to widział dużo gatunków co nigdzie jeszcze w hodowlach nie ma. A w Polsce jest dużo bardzo ciekawych hodowli. A wracajmy do tematu. Uszaki można poznać tylko po kształcie i wielkości ostróg. Samce powinny mieć ostrogi , a samice nie. Ale się zdarza że i samica ma jedną lub dwie ostrogi. Ale u samicy są drobne i zazwyczaj płaskie, a u samca okrągłe. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj
Stefan Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Można również próbować po wielkości głowy. Samica ma wyraźnie mniejszą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi