kazik Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witajcie mam pytanie czy widział ktoś kiedyś białą łasicę ? Byłem w weekend w górach i w schronisku na dworze zauważyłem coś białego jak śmiga pomiędzy belkami. Co dziwne zwierzę było całkowicie białe, czy to mogła być łasica? Występują białe łasice? Cytuj
mark Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Tak występują białe łasice, również widziałem. Cytuj
Slavamaz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Mógł być i gronostaj. I łasica i gronostaj zmieniają w zimie futro z brunatnego na białe. Tylko u gronostaja koniuszek ogona zostaje czarnym. Cytuj
kazik Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Hahha czyli jednak to nie były zwidy Wydaje mi się, że to była jednak łasica, bo ogon także miała całkowicie biały. Swoją drogą ciekawe czy nie broi im tam w tym budynku tak jak kuna. Cytuj
mark Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja widziałem ją w lesie daleko od zabudowań, łasica jest bardziej pożyteczna niż szkodliwa, tępi gryzonie. Zrobiłem nawet kilka zdjęć [było to rok temu] ale na śniegu jest mało widoczna. Cytuj
Anzelm Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 łasice są brązowe i tylko brzuszek oraz pierś mają białą. Latem zupełnie białe futro, natura w ten sposób pomaga im przetrwać, dostosowują się do otoczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi