zbyniu78 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witajcie mam problem, jakimś cudem bażant wydostał mi się z woliery i w tej chwili widzę go jak biega tuż za ogrodzeniem mojej działki. Czy możecie podpowiedzieć jakiś sposób na złapanie tego cwaniaka? Cytuj
zigi69 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 odp: jak najszybciej Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać.Sposoby dwa jeden dajesz zboże w miejsce gdzie ograniczasz możliwość szybkiej ucieczki bażantowi np w rogu ścian i kasarkiem go łapiesz lub ustawiasz siatkę i jak pod nią wejdzie to ją opuszczasz. A drugi śledzisz go gdzie będzie nocował i w nocy skradasz się i go łapiesz. Jest jeszcze trzecia opcja właśnie zasiliłeś dziką populację bażantów Cytuj
zbyniu78 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zigi Twoja pierwsza rada - bezcenna Zadziałała rada nr dwa + pasza wysypana, dzięki za podpowiedzi!!! Cytuj
zigi69 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 JA kasarkiem złapałem swojego bażanta jak mi kiedyś uciekł. Zresztą w wolierze jak mam złapać jakiegoś bażanta to tez go kasarkiem łapie, mam już taki który tylko do tego używam.POzdrawiam Cytuj
zbyniu78 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja tak czytam jaki kasarek, co to jest a Ty miałeś na myśli taki chwytak z siatką, jak podbierak Też dobry pomysł ale trzeba się nabiegać ;] Cytuj
zigi69 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja tak czytam jaki kasarek, co to jest a Ty miałeś na myśli taki chwytak z siatką, jak podbierak Też dobry pomysł ale trzeba się nabiegać ;] No dokładnie dokładnie, hehe u nas się mówi kasarek na podbierak ale taki który używa się do łowienia ryb na stawach. Cytuj
kazik Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jakby śnieg leżał to bażant sam by przyszedł z głodu Cytuj
hunter Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zastanawiam się nad zakupem: https://www.hodowlany.pl/i721_Chwytak_siatka_do_lapania_ptakow_w_wolierze.html mogę Was prosić o opinię? Z zamiłowania wędkarza- sprawdzi się chyba również na ryby więc miałbym 2 w 1 Cytuj
magdafru Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Moge podpytac wujka jak temat jeszcze aktualny Cytuj
komor Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ja zrobiłem sam kasarek z siatki polietylenowej o oczku 2,5 cm. Wyszło mnie ekonomicznie Cytuj
stasiu77 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 A skąd wziąłeś kolego obręcz ? Cytuj
komor Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 A u mnie na strychu dużo rzeczy się znajdzie. Akurat miałem coś takiego Cytuj
stasiu77 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Znalazłem gotowy do kupienia: http://www.hodowlany.pl/i721_Chwytak_siatka_do_lapania_ptakow_w_wolierze.htmlAle samą obręcz wygniesz z drutu, dospawasz rączke i masz za grosze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi