granat110 Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Witam wszystkich, pytam czy ma sens hować bażanty 3szt na działce gdzie przyjeżdzam w sobotę i środe , teren jest spokojny i bezpieczny chodzi mi tylko o jedzenie czy można nasypać im na 3 dni czy nie wysypją albo za wcześnie zjedzą i będą głodne, może jakieś podpowiedzi? Cytuj
Bodzio Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Bażanty to nie są takie zwierzęta co by miały zjeść za dużo niż potrzebują i potem głodować. Można spokojnie oszacować ilość zboża ile trezba na 3 dni. Podobnie z wodą. Są poidła i karmidła z zasobnikami tak więc no problem. Proponuję tylko wybudować większą wolierę. Czy pewnu jesteś że nikt Ci nie podprowadzi bażantów wczasie twojej nieobecności? Chodzi o ludzi! Cytuj
granat110 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Opublikowano 5 Października 2007 O to jestem spokojny teren jest bardzo bezpieczny. Cytuj
dabek Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Ja również uważam ze podawanie karmy co parę dni bażantom nie zaszkodzi. Ja swoja wolierę mam na wyciągniecie ręki, karmę podaje tyle żeby im starczyło na dwa dni. Uważam ze w przyrodzie zwierzęta nie jedzą regularnie i zawsze do syta. Wodne zmieniam codziennie w upały nawet kilka razy. W mojej wolieze nie ma dużej konkurencji o pokarm wiec nie ma mowy żeby leprze kaski zostały zjedzone przez silniejsze ptaki. Ps. radzę mieć się na baczności przed drapieżnikami zwłaszcza tymi na dwóch nogach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi