simon Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Witajcie, mam takie pytanie czy macie może jakieś namiary na młynki do produkcji własnej paszy? Mam trochę zboża, więc pomyślałem czemu samemu nie robić paszy Cytuj
zigi69 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeśli mam być szczery to ja nigdy nie byłem fanem podawania bażantom śrutowanego zboża, co taki bażant ma za radość siedzi w wolierze żre tylko coś o jednorodnej konsystencji. Ja podaje zboże w całości a jeśli mam to kukurydze w kolbach a latem zboże w kłosach. Zresztą jeszcze jest inna sprawa bażanty nauczone na śrutowanym w naturalnych warunkach zdechną z głodu... Cytuj
simon Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 O tym nie pomyślałem. Z drugiej strony nie mam zamiaru ich raczej wypuszczać. Ale chyba zaletą śrutowanej paszy jest możliwość dodawania ewentualnie jakichś dodatków paszowych czyż nie? Cytuj
zigi69 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Biore wiadro wsypuje ziarno w całości dosypuje witam czy paszy nie przejmuje się, mieszam ręka zboże zawsze trochę się obklei. Wszystko znika, a jak czegoś jest mało jakiś koncentrat witaminowy to dosypuje do ziemniaków gotowanych. Cytuj
hunter Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 Koledzy odświeżę trochę temat. Zastanawiałem się nad zakupem młynka do paszy. Mam duże stadko zwierząt- oprócz bażantów mam nioskę, kury ozdobne, perlice, króliki, kilka owce kameruńskich. Myślę że taki młynek przy takiej ilości i różnorodności ptactwa spradwz sie u mnie. Czy ktoś miał ten model albo może wypowiedzieć się o parametrach: Zasilanie: 230VSilnik: 900WWydajność w kg/h: min:50/max 230kg (*)W komplecie z trzy sita o otworach: ø4 mm, ø6mm i ø8mm Cytuj
kunek Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Ten młynek jest o tyle dobry że ma silnik indukcyjny więc jest mało awaryjny, ale minusem jest mniejsza wydajność , jeżeli zamierzasz dużo używać to warto coś takiego kupić, ale musisz się liczyć z tym , że wolno mielijeżeli młynek byłby mało używany to lepiej kupić młynek o mniejszej mocy z silnikiem szczotkowym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi