marcinnor Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 U sąsiada akurat kiedyś psiak niefortunnie zjadł trochę trutki, ale naszczęście obyło się bez większych komplikacji.. naszczęście, to pewnie dlatego, że nie pobrał jej zbyt wiele... Dlatego w takim przypadku lepiej kupić karmnik deratyzacyjny - wtedy zwierzęta domowe nie będą miały żadnego kontaktu z trutką Cytuj
stasiu77 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Niby lepiej, ale z kolei zwierzę domowe może gdzieś znaleźć zwłoki zatrutego gryzoni i efekt może być ten sam? Spotkaliście się może z czymś takim? Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Wydaje mi się że nie ruszy zdechłego gryzonia. Tak czy siak jeśli mamy zwierzęta musimy być za nie odpowiedzialni i nie możemy dopuszczać do takich sytuacji, że trutka sobie leży a piesek kotek czy ptaki mają swobodny dostęp do niej. Cytuj
konrad123 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Koledzy Rat Killer się sprawdza? Moje koty przyniosły szczura. Musze zapobiegawczo coś zakupić bo tego dziadostwa moze sie pojawic wiecej. Cytuj
kunek Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Rat killer będzie dobry bo ma substancję aktywną z opóźnionym działaniem więc wszystkie szczury zdążą zjeść i zaczną padać po około 4 dniach, u siebie zawsze stosuję 2 rodzaje granulat i kostkę, według mnie jak się użyje różnych rodzajów to jest większa skuteczność Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Kunek dobrze mówi- rat killer jest dobry bo ma opóźnione działanie. Ja tam tylko go stosuje i jest efekt, ale caały czas przestrzegam zeby nie umieszczać trutki luzem tylko w karmniku. Cytuj
konrad123 Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 wracam po roku z informacją że rat killer się doskonale sprawdził. Od roku śladu szczura nie miałem. Cytuj
gregor588 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 u mnie w tym roku plaga szczurów, trutkę ciągle uzupełniam i codziennie po 2-3 padnięte znajduję Cytuj
majka Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Gregor jak masz plagę to zastosuj trutkę w pianie. Sprawdza się w 100%. Może do najtańszych nie należy, ale gwarantuje skuteczne działanie. Cytuj
Ola6 Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 U mnie się sprawdził preparat Protect Home (rodicum extra?). Od ok. dwóch lat męczyłam się ze szczurami i innymi gryzoniami, obecność kotów na terenie posesji nie pomagała, pułapki i inne trutki działały doraźnie, ale problemu nigdy do końca nie zwalczały... Czytałam wcześniej, że Rodicum Extra wykorzystuje zachowania społeczne szczurów. Zawsze przed spróbowaniem jedzenia wysyłają zwiadowcę, który bada żywność. Jeżeli zwiadowca zaczynie się źle czuć, reszta szczurów nie nabierze się i nie zacznie jeść. Trutka w tej paście to chyba taki cichy zabójca: efekty nie są widoczne od razu, dlatego reszta gniazda też spożyje truciznę - w efekcie większość stada padnie. Cytuj
Martuś Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 Nie wiedziałam nic takiego, ale używałam protect home i zadziałał, więc jestem zadowolona. Moja siostra 2 lata stosowała jakieś pułapki, czy odstraszacze dźwiękowe, i nic to nie dało. Też się przerzuciła na trutki. Cytuj
Ola6 Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 Nie wiedziałam nic takiego, ale używałam protect home i zadziałał, więc jestem zadowolona. Moja siostra 2 lata stosowała jakieś pułapki, czy odstraszacze dźwiękowe, i nic to nie dało. Też się przerzuciła na trutki. Ja też inwestowałam w takie technologie, ale się nie sprawdziły - wyrzuciłam dużo pieniędzy w błoto. Cóż, nie może być idealnie. W każdym razie po Protect Home mam już spokój ze szczurami. Cytuj
juka12 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ja polecam kupić karmnik deratyzacyjny + rat killer w granulkach - myślę że tak jest najbezpieczniej dla otoczenia.. Cytuj
juka12 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Rat killer działa celowo z 3 dniowym opóźnieniem. matka podaje najpierw małym trutkę żeby przetestować i dopiero sama spożywa jak widzi że nic się nie dzieje..http://www.hodowlany.pl/i1813_RAT_KILLER_PERFEKT_250_g_granulat_do_zwalczania_szczurow_i_myszy.html Cytuj
Iwanka Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Rat killer działa celowo z 3 dniowym opóźnieniem. matka podaje najpierw małym trutkę żeby przetestować i dopiero sama spożywa jak widzi że nic się nie dzieje..http://www.hodowlany.pl/i1813_RAT_KILLER_PERFEKT_250_g_granulat_do_zwalczania_szczurow_i_myszy.html Ciekawa sprawa, nie słyszałam o tym, przetestuję na pewno bo trochę tego tałatajstwa mam na działce. Cytuj
Tomex Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 RATIMOR w formie granulatu sprawdza się u mojego sąsiada Cytuj
Marius Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Dwa miesiące temu stosowałem Ratimor brodifakum, problem zniknął Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi