Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U sąsiada akurat kiedyś psiak niefortunnie zjadł trochę trutki, ale naszczęście obyło się bez większych komplikacji.. naszczęście, to pewnie dlatego, że nie pobrał jej zbyt wiele...

Dlatego w takim przypadku lepiej kupić karmnik deratyzacyjny - wtedy zwierzęta domowe nie będą miały żadnego kontaktu z trutką

Opublikowano
Wydaje mi się że nie ruszy zdechłego gryzonia. Tak czy siak jeśli mamy zwierzęta musimy być za nie odpowiedzialni i nie możemy dopuszczać do takich sytuacji, że trutka sobie leży a piesek kotek czy ptaki mają swobodny dostęp do niej.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rat killer będzie dobry bo ma substancję aktywną z opóźnionym działaniem więc wszystkie szczury zdążą zjeść i zaczną padać po około 4 dniach, u siebie zawsze stosuję 2 rodzaje granulat i kostkę, według mnie jak się użyje różnych rodzajów to jest większa skuteczność
  • 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie się sprawdził preparat Protect Home (rodicum extra?). Od ok. dwóch lat męczyłam się ze szczurami i innymi gryzoniami, obecność kotów na terenie posesji nie pomagała, pułapki i inne trutki działały doraźnie, ale problemu nigdy do końca nie zwalczały... Czytałam wcześniej, że Rodicum Extra wykorzystuje zachowania społeczne szczurów. Zawsze przed spróbowaniem jedzenia wysyłają zwiadowcę, który bada żywność. Jeżeli zwiadowca zaczynie się źle czuć, reszta szczurów nie nabierze się i nie zacznie jeść. Trutka w tej paście to chyba taki cichy zabójca: efekty nie są widoczne od razu, dlatego reszta gniazda też spożyje truciznę - w efekcie większość stada padnie.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Nie wiedziałam nic takiego, ale używałam protect home i zadziałał, więc jestem zadowolona. Moja siostra 2 lata stosowała jakieś pułapki, czy odstraszacze dźwiękowe, i nic to nie dało. Też się przerzuciła na trutki.
Opublikowano
Nie wiedziałam nic takiego, ale używałam protect home i zadziałał, więc jestem zadowolona. Moja siostra 2 lata stosowała jakieś pułapki, czy odstraszacze dźwiękowe, i nic to nie dało. Też się przerzuciła na trutki.

Ja też inwestowałam w takie technologie, ale się nie sprawdziły - wyrzuciłam dużo pieniędzy w błoto. Cóż, nie może być idealnie. W każdym razie po Protect Home mam już spokój ze szczurami.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...