Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam do was krótkie pytanko - znajomy polecił mi podobno popularny, uniwersalny środek do dezynfekcji m. in. woliery. Co jest ciekawe jest to sucha dezynfekcja, sypie się proszek. Czy ktoś stosował i czy możecie się podzielić doświadczeniami ?
Opublikowano
Znajomy, który hoduje gołębie używa Dezosanu do dezynfekcji gołębnika i z tego co mówił to masa ludzi to stosuje, bo jest to bardzo uniwersalny preparat. Mówił mi, że ludzie stosują go do dezynfekcji kurników, chlewni, obór czy właśnie wolier. Także nie widzę przeciwwskazań ;)
  • 8 miesięcy temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Ja też stosuje Wigor i do woliery i do gołębnika. Kiedyś używałem wapna, ale po nim golębie miały podrażnione drogi oddechowe, więc wolałem nie ryzykować w wolierze. No i te worki z wapnem za wielkie, nie miałem co z tym później zrobić.
Opublikowano
Panowie mam zamiar kupić Dezosan Wigor mam wolierę 5 x 7 m, jaką ilość preparatu będę potrzebował? 2 kg starczy czy może być mało?

Polecam wziąć opakowanie 10kg. Różnica w cenie niewielka a będziesz miał pewność, że wystarczy preparatu na dezynfekcję twojej woliery.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio rzucił mi się w oczy nowy preparat rapicid, słyszeliście coś? Zaciekawił mnie bo ma właściwości myjące i można dezynfekować w obecności zwierząt, co nie ukrywam byłoby dużą wygodą

Sam stosuje. Rapicid działa na grzyby, wirusy etc. a do tego tak jak wspomniałaś ma właściwości myjące. Myślę, że w tej cenie ok 80zł za litr jest on bardzo opłacalny a fakt, że można go stosowac w obecności zwierząt sprawia, że dla mnie jest to jeden z lepszych preparatów na rynku.

• 2 tygodnie później...