zbyniu78 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Witam, mam do was krótkie pytanko - znajomy polecił mi podobno popularny, uniwersalny środek do dezynfekcji m. in. woliery. Co jest ciekawe jest to sucha dezynfekcja, sypie się proszek. Czy ktoś stosował i czy możecie się podzielić doświadczeniami ? Cytuj
sputnik Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Znajomy, który hoduje gołębie używa Dezosanu do dezynfekcji gołębnika i z tego co mówił to masa ludzi to stosuje, bo jest to bardzo uniwersalny preparat. Mówił mi, że ludzie stosują go do dezynfekcji kurników, chlewni, obór czy właśnie wolier. Także nie widzę przeciwwskazań Cytuj
zbyniu78 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Opublikowano 25 Października 2013 OK, dzięki za info, będzie trzeba wypróbować Cytuj
simon Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie mam zamiar kupić Dezosan Wigor mam wolierę 5 x 7 m, jaką ilość preparatu będę potrzebował? 2 kg starczy czy może być mało? Cytuj
fisherman Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 2 kg na bank będzie za mało, weź więcej to nie zginie tylko wykorzystasz potem znowu. Cytuj
konrad123 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Ja też stosuje Wigor i do woliery i do gołębnika. Kiedyś używałem wapna, ale po nim golębie miały podrażnione drogi oddechowe, więc wolałem nie ryzykować w wolierze. No i te worki z wapnem za wielkie, nie miałem co z tym później zrobić. Cytuj
marcinnor Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Panowie mam zamiar kupić Dezosan Wigor mam wolierę 5 x 7 m, jaką ilość preparatu będę potrzebował? 2 kg starczy czy może być mało? Polecam wziąć opakowanie 10kg. Różnica w cenie niewielka a będziesz miał pewność, że wystarczy preparatu na dezynfekcję twojej woliery. Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 ostatnio rzucił mi się w oczy nowy preparat rapicid, słyszeliście coś? Zaciekawił mnie bo ma właściwości myjące i można dezynfekować w obecności zwierząt, co nie ukrywam byłoby dużą wygodą Cytuj
phasianus Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 ostatnio rzucił mi się w oczy nowy preparat rapicid, słyszeliście coś? Zaciekawił mnie bo ma właściwości myjące i można dezynfekować w obecności zwierząt, co nie ukrywam byłoby dużą wygodą Sam stosuje. Rapicid działa na grzyby, wirusy etc. a do tego tak jak wspomniałaś ma właściwości myjące. Myślę, że w tej cenie ok 80zł za litr jest on bardzo opłacalny a fakt, że można go stosowac w obecności zwierząt sprawia, że dla mnie jest to jeden z lepszych preparatów na rynku. Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 W takim razie zdam się na Ciebie i spróbuję. Zamówię, zdezynfekuje i zdam relacje. Cytuj
phasianus Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Daj znać jak u Ciebie się sprawdził Cytuj
rolniczka585 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Wracam do Was z opinią po dezynfekcji Rapicidem. Polecam, preprata łatwy w przygotowaniu, zalałam też nim maty. Taka odmiana mała do Virkonu Cytuj
stasiu77 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 W zasadzie to tańszy zamiennik ale właściwości na tym samym poziomie i można go stosować w obecności zwierząt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi