zaremba12 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Dzień dobry. Od pewnego czasu kręcą się w okolicy moich budynków bażanty, które podchodzą do pryzmy z kukurydzą żeby wyjadać ziarno z kiszonki. Chciałem zapytać czy mogę wyłapać te bażanty bez obawy że złamie prawo?I jeżeli tak to jaki jest najskuteczniejszy sposób na złapanie bażanta? Cytuj
mokwam Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Ja już chyba widziałem tego typu pytania na tym formum...Ile razy jeszcze trzeba będzie powtórzyć, że nie można łapać żadnych dziko żyjących zwierząt. W Polskim Prawie nazywa się to kłusownictwo i podlega karze pozbawienia wolności do lat 5-ciu. Pozdrawiam, Cytuj
zaremba12 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Opublikowano 7 Października 2013 Dziękuje za odpowiedź, a już sobie parę fajnych łapek na ptaki upatrzyłem. Zresztą prościej o to chyba będzie jak kupię sobie parę bażantów hodowlanych do kurnika. I też spróbuje jak smakuje dziczyzna z bażanta. Cytuj
zigi69 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 mokwam dobrze prawi. Natomiast zaremba12 jak chcesz spróbować prawdziwej dziczyzny to pogadaj z jakimś myśliwym myślę ze w imię dobrej współpracy podrzuci Ci jakiegoś bażanta, z tego co wyczytałem między wierszami jesteś rolnikiem wiec myślę ze nie będzie problemu.Pozdrawiam Wojtas Cytuj
sputnik Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Kup sobie koguta i kilka kurek i zacznij hodowlę To nie jest jakiś duży wydatek, a na pewno nie jest karalny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi