szmery Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 witam jakie jesienne owoce podajecie swoim bazantom?? moje stadko na przykład uwielbia owoce dzikiego bzu i winogrona Cytuj
dabek Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Cześć!!! Ja osobiście z bażantami próbuje wszystkiego moje uwielbiają również owoce dzikiego bzu i świeżą rybę Oprócz nasion należy tez podawać: buraki pastewne, brukiew, , kapustę pastewną ,bulwy topinamburu wzbogacające w mikroelementy organizm bażanta. Cytuj
rapit Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Faktem jest że bazanty muszą się przyzwyczić do każdego nowego pokarmu. Moim np zajęło chyba z dwa tygodnie by zacząć dziubać kapuste. Ale mimo to rzucam im co mi w ręce wpadnie. Tak jak pisaliście kilka kisci dzikiego bzu, trochę urwę winogrona, wrzuce kilka jabłek do woliery. Jedne dziubią drugie nie. Nie robie też z tego reguły, poprostu rzucam co mi w ręce wpadnie. Jednak staram się by zawsze coś miały podstawą u mnie jest kapuste. Cytuj
szmery Opublikowano 23 Września 2007 Autor Opublikowano 23 Września 2007 moje za jabłkami to nie przepadają... nie wiem może w ich upodobania nie trafiłem.... ale nadrabiają śliwkami węgierkami heh dzisiaj idę do lasku narwać trochę jarzębiny i może po drodzę znajde jeszcze coś ciekawego... a Ryb jeszcze nigdy nie dawałem. w wolnej chwili wybiore się nad zbiornik lub nad rzeke i nałapie płotek i ukleji... Cytuj
Franek Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Śliwki..... mniam, jak czytam co dajecie bażantom to aż mi ślinka cieknie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi