Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witaj! Powiedz trochę więcej na ten temat - na ile jaj byś chciał inkubator, czy tylko do jaj bażancich czy też inne jaja, czy pół-automat czy automat Cię interesuje? Coś doradzimy ;)
Opublikowano

Jeżeli chciałbyś jednak automat to mogę polecić ten model z linka, sam z niego korzystam i jestem bardzo zadowolony:

http://www.infermo.pl/i146-Aparat-legowy-iKar-42120-z-pilotem-i-automatyczna-taca-do-obrotu-jaj.html

Opublikowano
e tylko 1 rok gwarancji znalazlem na allegro 2 lata gwaracji tez tyle jaj wejdzie co do tego ale dzieki

Mam już nie pierwszy sezon i gwarancja nie przydała mi się jak do tej pory. Zresztą w inkubowaniu okres gwarancji nie jest chyba najważniejszym kryterium doboru samego inkubatora...

Opublikowano
Witam, moim zdaniem chyba najlepsze są proste i nieskomplikowane inkubatory taki na przykład jak wskazał zigi69. Mam też tego iBatora do wylęgu jaj - bardzo prosty w obsłudze i co najważniejsze jest niezawodny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zgadzam się im prostsze tym bardziej nie ma sie co tam zepsuć:) a co z tego jak gwarancja długa a inkubator bedzie praktycznie na niej ciagle:)

Odradzam ze styropianu tylko, miałem i w moim przypadku akurat nie jestem zadowolony

Opublikowano

Inkubatory z styropianu to jedno wielkie nieporozumienie i najczęściej są robione przez domorosłych specjalistów, którzy często nawet do ogrzewania używają zwykłych żarówek. Takie jest moje zdanie i raczej nigdy go nie zmienię, sam fakt wymycia i odkażenia takiego inkubatora...

Pozdrawiam

Wojtas

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A nie chcesz zrobić inkubator sam?

Ja planuje budowę samodzielną inkubatora - czy masz jakieś doświadczenie w tej kwestii? Przyznam, że liczę na porady od osób które budowały już swoje inkubatory.

Opublikowano

Tak. W zeszłym roku zrobiłem jeden eksperymentalny inkubator.

Wygląd jest zły, ale pracuje.

Prawda jest taka, że inkubował tylko kury.

Tego roku chcę pierwszy raz spróbować wywieść bażanty.

Teraz pracuję jeszcze nad jednym inkubatorem.

Opublikowano
ja kiedyś chciałem zrobić inkubator i kupiłem termostat RT-2C na allegro, co okazało się jedną wielką porażką, równie dobrze mogłem sam zrobić sobie, wyświetlacz z kalkulatora wycięty i słaba dokładność.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Witajcie! Natrafiłam na to forum szukając informacji o inkubatorze. Czy ten model polecacie ? Szukam czegoś na dużą ilość jaj. Może ktoś użytkuje taki? Chętnie poczytam opinie.

wygląda na chińszczyznę , wątpię, że coś się z tego wylęgnie , ja bym nie ryzykował takiego inkubatora

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witajcie! Natrafiłam na to forum szukając informacji o inkubatorze. Czy ten model polecacie ? Szukam czegoś na dużą ilość jaj. Może ktoś użytkuje taki? Chętnie poczytam opinie.

wygląda na chińszczyznę , wątpię, że coś się z tego wylęgnie , ja bym nie ryzykował takiego inkubatora

co w takim razie polecasz i na jaki wydatek trzeba się przygotować żeby kupić coś sensownego?

Opublikowano

mogę polecić iBator HOME 120

posiadam podobny model Home 60 , który ma o połowę mniejszą pojemność

inkubator dobrze trzyma temperaturę i wylęgi są satysfakcjonujące ,

małym minusem jest to, że nie ma automatycznego obracania, jednak dla mnie to akurat to nie jest żaden problem ;)

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...