jacob Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Witajcie, będę musiał zrobić dezynfekcję mojej piwnicy, ponieważ panowała u nas nosówka i wszystkie koty pozdychały. Minął już ponad rok i pomyślałem, że dobrze by było zrobić dezynfekcję Virkonem. Mam takie pytanie do was bo nigdy go jeszcze nie stosowałem. Wiem, że roztwór po zmieszaniu wody i proszku ma różowy kolor - moje pytanie brzmi: czy zostaną mi ślady na posadzce i ścianach po spryskaniu? Cytuj
dominikp64 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Od dawna dezynfekuje Virkonem inkubatory czy pomieszczenia dla zwierząt i nigdy nie pozostawał po nim żadne ślad. Nie jestem w stanie tylko powiedzieć jak się zachowa na białej ścianie.Najprościej będzie samemu sprawdzić w jakimś niewidocznym miejscu gdzie nie będzie przeszkadzać. Cytuj
sputnik Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 to prawda roztwór na różowy kolor, ale spokojnie po kilku dniach ślady znikną, preparat się utlenia. Cytuj
zigi69 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 zrobienie roztworu i szczelne go zamknięcie na kilka dni spowoduje również że straci on kolor i będzie przezroczystypozdrawiam Wojtas Cytuj
sputnik Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 zrobienie roztworu i szczelne go zamknięcie na kilka dni spowoduje również że straci on kolor i będzie przezroczystypozdrawiam Wojtas Racja, tylko roztwór po straceniu koloru straci także swoje właściwości z tego co wiem. Cytuj
zigi69 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Chyba nie do końca traci właściwości, osłabia, ale nie traci ich do końca Cytuj
jacob Opublikowano 9 Września 2013 Autor Opublikowano 9 Września 2013 W sobotę robiłem dezynfekcję i muszę przyznać, że różowa barwa znika ze ścian Na opakowaniu jest napisane, że zanik różowej barwy roztworu świadczy to braku aktywności bakteriobójczej czy jakoś tak Cytuj
dominikp64 Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 Koledzy, mam do was jeszcze pytanie w sprawie Viroknu, czy on może być stosowany również w pomieszczeniach gdzie jest przechowywana lub będzie produkowana żywność? Cytuj
jacob Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Ja podpytam się przy okazji czy wiecie gdzie można dostać Virkon w tabletkach? Bo nigdzie ostatnio nie mogę znaleźć... Cytuj
dominikp64 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Z tego co wiem to podobno producent wycofał się z produkcji zwykłego Virkonu zarówno w proszku czy tabletkach, i będzie dostępny już tylko Virkon S do dezynfekcji. Cytuj
jacob Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 Kurcze to szkoda...było to bardzo wygodne w stosowaniu. Cytuj
Jan77 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Z tego co wiem to podobno producent wycofał się z produkcji zwykłego Virkonu zarówno w proszku czy tabletkach, i będzie dostępny już tylko Virkon S do dezynfekcji. Ale jak to, to nie będzie już w proszku Virkonu? Chyb trochę cie nie zrozumiałem Cytuj
sputnik Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Na rynku można znaleźć Virkon i Virkon S. Zwykły Virkon jest firmy Naturan, a Virkon S firmy Bayer. Virkon S jest dostępny w w proszku i był dostępny w tabletkach, jednak teraz wycofali te tabletki z produkcji i już ich nie będzie. Cytuj
Jan77 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Uff dzieki za odpowiedź, kilka razy używałem Virkonu S, na razie go mam jeszcze, tabletek nigdy w sumie nie używałem wiec jak dla mnie nic sie nie zmieni:) Cytuj
dominikp64 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Sorry za zamieszanie, rzeczywiście jak podał sputnik nie będzie tylko Virkonu w tabletkach a zwykły w proszku jest i będzie. :D Cytuj
Jan77 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 A skąd dowiedzieliście się o tych tabletkach virkonu, że już ich nie będzie w sprzedaży? Cytuj
janek Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Mi w sklepie z reklamy obok powiedzieli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi