janek Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Witajcie, mam takie nietypowe pytanie - na czym polega skubanie ptaków na sucho? Nie chodzi mi oczywiście o skubanie ręczne, tylko o maszynę do skubania - skubaczkę. Cytuj
sputnik Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witaj. Z tego co słyszałem w skubarkach na sucho za wyrywanie piór odpowiedzialne są specjalnie obracające się dyski, nie gumowe palce jak w klasycznych skubaczkach. Cytuj
janek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Rozumiem, znalazłem filmik na YT z działaniem takiej skubarki. A cenowo orientuje się ktoś jaki koszt takiej skubarki? Cytuj
Jan77 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Z tego co widziałem to ceny sa rówżne, 8 tys, 10 tys. a były tez takie za ponad 20 tys. Ceny zależą głównie od wielkości ptaków, ktore chcesz oskubac, itp. Cytuj
janek Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Najbardziej mi chodzi o gęsi akurat.... Cytuj
sputnik Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 No to się musisz przygotować na większy wydatek, pewnie koło 20 tysięcy, bo takie małe skubarki dla kur chodzą po 9000 zł. Cytuj
simon Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Rozumiem, znalazłem filmik na YT z działaniem takiej skubarki. A cenowo orientuje się ktoś jaki koszt takiej skubarki? Czy mógłbyś podać linka do tego filmiku? Dzięki z góry! Cytuj
janek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Przesyłam linka, tutaj akurat pokazane jest skubanie bażanta łownego, żeby bardziej pasowało do naszego forum http://youtu.be/68RjEiabfLo Cytuj
simon Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Dzięki! wygląda porządnie i ładnie idzie to skubanie Cytuj
sputnik Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 No ładnie rzeczywiście ale myślę, że to sprzęt jest dla profesjonalistów, nie dla hobbystów. Oczywiście nie wiem czym się zajmujesz i na jaką skalę, mówię ogólnikowo Cytuj
garzew2 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Hej, a czy ktoś może wie jak są skubane kurczaki w dużych ubojniach? Takie przemysłowe skubarki to opierzają metodą na sucho czy mokro? Cytuj
zigi69 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 a czy wie może ktoś na jakiej zasadzie ta skubaczka, co kol. Janek podał link, działa? tzn chodzi z czego składają się elementy robocze że tak się wyrażę. Bo może by się dało samemu coś pokombinować i zrobić Pozdrawiam Wojtas Cytuj
dominikp64 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Sam silnik i jakaś pompa powietrza do zasysania piór to pewnie nic takiego dobry spec powinien sobie poradzić, jedyny problem to zdobyć te tarczki czy wałki do skubania pierza? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi