didia12 Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Czy możecie mi doradzić czy warto wykorzystać siatki zagrodowe z tworzywa do budowy wolier dla ptaków lub zagród dla małych zwierząt. Nigdy nie widziałam takiej siatki i nie wiem jakie to jest mocne. Czy ptaki jak np. kury czy przepiórki nie będą w stanie tego uszkodzić dziobami lub pazurami? Cytuj
sputnik Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Myślę, że z ptakami nie będzie problemu. Co do wytrzymałości siatki, to będzie to zależne po prostu od jej jakości. Wiadomo możesz kupić siatkę za 50 zł i 200 zł. Jeżeli będzie to dobrej jakości i mocne tworzywo sztuczne to taka siatka może nawet Ci posłużyć dłużej niż jakaś siatka metalowa Cytuj
dominikp64 Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam. Kiedyś widziałem podobną siatkę u znajomego, miał nią wygrodzony wybieg dla kurczaków. Powiem ci że naprawdę byłem zaskoczony jakością i wytrzymałością tej siatki i mimo że była z tworzywa to w pierwszej chwili myślałem że ona jest wzmacniana drutem.Co do sklepu to już kilka razy kupowałem u nich różne rzeczy i zawsze byłem zadowolony, więc myślę że co do siatki też się nie zawiedziesz. Cytuj
Jan77 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Hm ciężko określić bo w parametrach nie ma podanego drutu (jakiej jest grubości). Gramatura wydaje się ok. Tylko nie jestem pewny czy oczka nie beda za duże i czy jakies myszy czy szczury przez nie nie przejda Cytuj
didia12 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 Nigdy nie miałam w kurniku kłopotów ze szczurami czy większymi szkodnikami ale jak to się mówi "przezorny zawsze ubezpieczony". Więc twoim zdaniem jednak lepsza będzie siatka metalowa z drobnieszym oczkiem? Cytuj
Jan77 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Juz nie tyle metalowa ale faktycznie zawsze lepiej miec drobne oczko, sam mam takie 2 cm. Ta po gramaturze wydaje sie ok, tylko to oczko mnie martwi:/ Cytuj
koala1987 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Ja polecam siatke typowo wolierowa z drucików ocynkowanych, ja mam dodatkowo w powłoce PCV zielonej, i bardzo ładnie to wszystko wyglada Cytuj
Jan77 Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 A jaki gruby drucik i jak duze oczko masz przy tej siatce? Cytuj
didia12 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Hej, dziękuje za porady, zdecydowałam się jednak na zakup siatki heksagonalnej powlekanej z oczka 25mm. Bardzo ładna i przede wszystkim mocna siatka, po rozciągnięciu i założeniu na wolierze świetnie się prezentuje. Siatka pierwsza klasa polecam wszystkim. Cytuj
janek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Możesz dać znać gdzie kupowałeś? Bo we wrześniu sam mam zamiar trochę takiej siatki kupić Cytuj
didia12 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam, kupiłam ją na rabatka.pl, w rozmowie telefonicznej polecono mi właśnie tą siatkę heksagonalną.W sklepie mi polecono że dla moich potrzeb ona będzie najbardziej odpowiednia do budowy woliery, bo jest lekka i bardzo wytrzymała. Cytuj
janek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 OK, dzięki sprawdzę jak to tam wygląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi