Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy możecie mi doradzić czy warto wykorzystać siatki zagrodowe z tworzywa do budowy wolier dla ptaków lub zagród dla małych zwierząt.

Nigdy nie widziałam takiej siatki i nie wiem jakie to jest mocne. Czy ptaki jak np. kury czy przepiórki nie będą w stanie tego uszkodzić dziobami lub pazurami?

Opublikowano
Myślę, że z ptakami nie będzie problemu. Co do wytrzymałości siatki, to będzie to zależne po prostu od jej jakości. Wiadomo możesz kupić siatkę za 50 zł i 200 zł. Jeżeli będzie to dobrej jakości i mocne tworzywo sztuczne to taka siatka może nawet Ci posłużyć dłużej niż jakaś siatka metalowa ;)
Opublikowano

Witam. Kiedyś widziałem podobną siatkę u znajomego, miał nią wygrodzony wybieg dla kurczaków. Powiem ci że naprawdę byłem zaskoczony jakością i wytrzymałością tej siatki i mimo że była z tworzywa to w pierwszej chwili myślałem że ona jest wzmacniana drutem.

Co do sklepu to już kilka razy kupowałem u nich różne rzeczy i zawsze byłem zadowolony, więc myślę że co do siatki też się nie zawiedziesz.

Opublikowano
Hm ciężko określić bo w parametrach nie ma podanego drutu (jakiej jest grubości). Gramatura wydaje się ok. Tylko nie jestem pewny czy oczka nie beda za duże i czy jakies myszy czy szczury przez nie nie przejda
Opublikowano
Nigdy nie miałam w kurniku kłopotów ze szczurami czy większymi szkodnikami ale jak to się mówi "przezorny zawsze ubezpieczony". Więc twoim zdaniem jednak lepsza będzie siatka metalowa z drobnieszym oczkiem?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Hej, dziękuje za porady, zdecydowałam się jednak na zakup siatki heksagonalnej powlekanej z oczka 25mm. Bardzo ładna i przede wszystkim mocna siatka, po rozciągnięciu i założeniu na wolierze świetnie się prezentuje. Siatka pierwsza klasa polecam wszystkim. :wink: