adamb Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam mam problem z bażantem diamentowym a mianowicie wyrywa sobie pióra zaczął od ogona a teraz powyrywał sobie pióra z głowy chodzi o ten kołnierz zostało tylko kilka piórek ogólnie wyrywa te pióra wszędzie ze skrzydeł grzbietu no wszędzie jest strasznie oskubany. Zaczął to ok. tygodnia temu nie wiem o co chodzi. Kupiłem go dwa miesiące temu ma 2 samiczki roczne on jest dwuletni. Ma boks 3m/3m z zieleniną chodzi mi o to że rośnie tam sporo zielonego dostaje mieszankę zbożową . CZY KTOŚ WIE MOŻE O CO CHODZI . Proszę o pomoc. Cytuj
robs123 Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Moim zdaniem to naturalne, ponieważ rozpoczyna się okres pierzenia, tzn. bażanty gubią pióra a w to miejsce wyrosną im nowe. Tak się dzieje co roku w okresie letnim, wakacyjnym. Więc wg mnie nie ma się co martwić. Wyjdą świeże pióra i kogut będzie jeszcze piękniejszy. Cytuj
adamb Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Opublikowano 6 Lipca 2013 ok. dzięki , po prostu u innych bażantów nie widziałem tak mocnego pierzenia . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi