JarekPowozy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam Proszę o info czy dla bażantów łownych woliera może być na podłożu gliniastym .Tylko taki teren u nas występuje .Wybrałem zbocze góry z wystawą południową .Wiem ,że najlepszy byłby piach lub żwir .Przywiozę oczywiście kilka wywrotek żwiru i piachu ale to będzie enklawa 10*10 metrów .Cała woliera ma mieć 45/60 m . Dziękuję z pomoc . Cytuj
garzew2 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Myślę że nie powinno być problemu szczególnie że będziesz jeszcze posypka ze żwiru lub piachu. Ja mam malutką wolierę, ale fragment też często mi zalewa przy każdych większych opadach i bażantom jakoś nigdy to nie przeszkadzało. Cytuj
zigi69 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Podepnę się pod temat, ponieważ chodzi mi o podłoże w wolierze. Konkretnie czy wapnujecie podłoże w wolierze jeśli tak to mieszacie je czy po górze sypiecie i podobnie jeśli chodzi o nawozy, pytam w kontekście zdrowia bażantów przebywających w wolierze w tym momencie.Pozdrawiam Wojtas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi