gienek9696 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Czym karmić pisklęta bażanta łownego ??? i chciałbym się zapytać czy pisklęta powinny dostawać kwas mrówkowy?? mógłby ktoś napisać jakie stosuje?? czy lepiej mrowisko im przynosić?? Cytuj
garzew2 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam. Ja stosowałem kwas mrówkowy zaledwie kilka razy i to u dorosłych. Znajomy weterynarz polecił mi podawanie takich środków na bazie kwasu mlekowego i mrówkowego gdy miałem problemy z biegunkami wśród bażantów. Kwas mrówkowy jest dobrym środkiem na poprawę przyswajania karmy poprzez ograniczanie patogenów w jelitach. Cytuj
zigi69 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 WitamJuż tutaj pisałem na temat kwasu mrówkowego, poszukaj w moich postach. Ogólnie można nosić jaja mrówcze można kupić tzw zakwaszacz lub można kupić pasze dedykowaną dla bażantów i tam już jest kwas mrówkowy. Cytuj
gienek9696 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 aha spoko dziękuje za rady pozdrawiam! Cytuj
mario19974 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 przede wszystkim drobno posiekana zielenina jak: krwawnik, pokrzywa, mlecz, koniczyna, babka lancetowata ja jeszcze dokładam, oregano, cząber górski i miętę zmieszana z niewielka ilością paszy dla indyków i ptaki zdrowe jak ta lala Cytuj
gienek9696 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 dzięki za informacje:)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi