kunek Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 mam u siebie 2,5 i wróble nie przechodzą, według mnie takie oczko wystarczy Cytuj
zigi69 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 najlepiej 1x1 cm i poczekać do zimy. Pozdrawiam PS: 4x4 jest idealna ale nie będę się ponownie rozpisywał dlaczego Cytuj
heronik Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 2,5 w zupełności wystarczy, jeżeli ci zależy to zawsze możesz dać z mniejszymi oczkami, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Cytuj
donald997 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Ja też mam na górze 2,5 i spokojnie wystarcza Cytuj
nnadam Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Rzeczywiście polietylen jest najwygodniejszym materiałem na wolierę. Tylko trzeba dać siatkę o najmniejszym oczku, żeby nie przedostały się gryzonie ani jakieś spadające liście czy patyki. U nas jest siatka z symaru, nawet na większą wolierę w zupełności wystrcza. Cytuj
kunek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 taka siatka zabezpieczy przed gryzoniami, szczur albo kuna nie przegryzą jej? Cytuj
stasiu77 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Oczko 1,5 x 1,5 cm nie bedzie za male? Czy zima jak spadnie snieg istnieje np mozliwosc ze pod sporą wagą nie przerwie się? Cytuj
zigi69 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Istnieje i to duże prawdopodobieństwo katastrofy. W dużej mierze zależ to od konstrukcji dachu. Jeśli zrobisz gęstą kratownice która utrzyma śnieg to nic się nie stanie ale jeśli siatka będzie podpierana w kilku miejscach to większe opady mokrego śniegu i mamy przepis na pozbycie sie woliery. Cytuj
stasiu77 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 No właśnie tego się obawiam, ale boję się aby nic się nie przecisło przez siatkę, a oczko 2,5 cm już jest dużawe, więc istnieje takie ryzyko.CO do zamontowania to mam zamiar naciągnąc na wierzch tą siatke i od dołu podeprzeć, coś takiego jak na zdjęciu. CO sądzicie o takim rozwiązaniu?budowa woliera Cytuj
millek Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 wszystko fajnie ale bardzo drogo ta siatka wychodzi. Ja kupiłem w hodowlany.pl i jestem bardzo zadowolony a znacznie taniej. Cytuj
hunter Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Z waszych doświadczeń które oczko lepsze, 4 cm czy 6 cm? Cytuj
millek Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 ja mam u siebie 4 cm, 6 cm też będzie ok, ale 8 według mnie jest oczko za duże, bo wróble przelatują. Cytuj
komor Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 jestem nowy w trakcie projektowania woliery dla moich ptaków. Po przeczytaniu wpisów jestem gotów założyć u siebie siatkę z oczkiem 4x4 cm. Czy macie jakieś wskazówki odnośnie stelaża do siatki ? Cytuj
mieciu1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Mam sprawdzoną siatkę polietylenową i spisuje się doskonale, już 8 rok, i żadnych przetarć, nie odbarwia sie tez ani nic. O polipropylenowej pierwszy raz słyszę i nie wiem czy się sprawdzi na tyle co polietylenowa. Cytuj
hunter Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 mam od dwóch miesięcy siatkę polietylenową i śmiało mogę polecić. Jeśli chodzi o polipropylen - nie wiem czy wkardł się błąd w nazwie, czy na prawdę są takie siatki na bażanty. Polipropylen to przeciez taki plastik, który myślę ze jastrząb rozerwie, Cytuj
juka12 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Widziałam w promocji siatkę polietylenową w promocji- fajna cena i też się sprawdzi. a jak ktoś chce coś bardziej wytrzymałego to oni tam mają też droższe siatki:https://hodowlany.pl/catalogsearch/result/?q=siatka Cytuj
juka12 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 nie no to ceny zdecydowanie lepsze na fermo https://fermo.pl/siatka-polietylenowa-na-woliery-2-5-x-2-5-cm-czarna-na-wymiar.html Cytuj
Teodor108 Opublikowano 20 Lutego 2020 Opublikowano 20 Lutego 2020 albo siatkę hex? https://hodowlany.pl/siatka-szesciokatna-podwojnie-ocynkowana-oczko-25mm.html Cytuj
Hodowca5 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Moi drodzy, siatka na wolierę jaką ja z perspektywy mogę polecić musi być polietylenowa. Wszelkie inne siatki po prostu się nie sprawdzają. Ja już przerobiłem na swoich wolierach masę różnego rodzaju rozwiązań i tylko polietylen jest dobry. Kiedyś z siatkami nie było tak łatwo - robiło się z tego co było pod ręką. Ale teraz to tylko trzeba zamówić u pewnego dostawcy. Z czystym sumieniem mogę polecić siatki z hodowlany.pl albo z e sklepu fermo.pl. Siatki z hodowlanego służą u mnie chyba już 20 lat i cały czas są mocne i dobrze się trzymają pewnie następne 20 lat nic im nie będzie. Rozmiar oczka - ja kiedyś próbowałem na różnych wolierach zakładać różne rozmiary - przy odchowalniku #2,5cm, dla kaczek małych i kuropatw #4,0, dla bażantów i pawi #6.0 cm. Ale z perspektywy czasu wszędzie bym zakładał tą siatkę: https://hodowlany.pl/siatka-polietylenowa-na-woliery-2-5-x-2-5-cm-czarna-na-wymiar.html . Bo plany się zmieniają i potem jest problem, że chcesz wpuścić kuropatwy do piątej woliery, a tam jest siatka oczko 6cm. Jescze jedno to kolor: zdecydowanie polecam tylko czarny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi