Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem w Internecie ale nic konkretnego nie udało mi się znaleźć, dlatego postanowiłem zapytać tu na forum może ktoś z hodowców mi pomoże.

Otóż mam problem z sąsiadem, któremu przeszkadza pianie moich kogutów. Już na mnie nasyłał straż miejską, groził mi karami za naruszanie ciszy nocnej. Dlatego szukam jakiegoś sposobu aby koguty przestały piać. Myślałem o jakiś nakładkach aby nie otwierały tak szeroko dziobów ale nie znalazłem nic takiego. Czy znacie jakieś inne sposoby na mój problem?

Opublikowano
Pieją nad ranem jak to koguty, sąsiad pracuje nockami i twierdzi że nie może spać przy pianiu moich kogutów - tak bardzo mu przeszkadzają. Nic będę musiał go wziąć na przetrzymanie może się przyzwyczai.
Opublikowano

Co do naruszania ciszy nocnej to skoro facet pracuje na nocki to wraca z pracy nie wcześniej jak o 6 rano.

Wtedy to dokładnie cisza nocna sie kończy i niczego mu nie zakłucasz, więc nie może Cię straszyć żadnymi karami.

Straż Miejska też moze Cię brzydko mówiąc "w d.p. pocałować", bo póki co hodowla bażantów jest w tym kraju całkowicie legalna i nie trzeba na nią żadnych zezwoleń.

Całkowicie zgadzam się z zaproponowaniem sąsiadowi zatyczek do uszu :D .

Pozdrawiam,

Opublikowano
Co do naruszania ciszy nocnej to skoro facet pracuje na nocki to wraca z pracy nie wcześniej jak o 6 rano.

Wtedy to dokładnie cisza nocna sie kończy i niczego mu nie zakłucasz, więc nie może Cię straszyć żadnymi karami.

Straż Miejska też moze Cię brzydko mówiąc "w d.p. pocałować", bo póki co hodowla bażantów jest w tym kraju całkowicie legalna i nie trzeba na nią żadnych zezwoleń.

Całkowicie zgadzam się z zaproponowaniem sąsiadowi zatyczek do uszu :D .

Pozdrawiam,

W pełni się zgadzam:)

Zapomniałem dodac ze cisza nocna jest od 22-6:)

Opublikowano
Ech ze tacy ludzie w ogole sa...idzie jeszcze zrozumiec ze facet jest zmeczony ale nie sadze zeby az tak słyszał to pianie...ale tutaj to raczej zwykła złosliwość i zgryzota, nie przejmuj sie jak bedzie chciał zgłosic to na policje to go wysmieja i sie uspokoi