dominikp64 Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 Witam. Szukałem w Internecie ale nic konkretnego nie udało mi się znaleźć, dlatego postanowiłem zapytać tu na forum może ktoś z hodowców mi pomoże.Otóż mam problem z sąsiadem, któremu przeszkadza pianie moich kogutów. Już na mnie nasyłał straż miejską, groził mi karami za naruszanie ciszy nocnej. Dlatego szukam jakiegoś sposobu aby koguty przestały piać. Myślałem o jakiś nakładkach aby nie otwierały tak szeroko dziobów ale nie znalazłem nic takiego. Czy znacie jakieś inne sposoby na mój problem? Cytuj
Pio45 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Obawiam sie ze nic takiego nie istnieje nigdy o czyms takim nie słyszałem. Ale to ten kogut pieje w nocy czy nad ranem? Cytuj
dominikp64 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Opublikowano 8 Maja 2013 Pieją nad ranem jak to koguty, sąsiad pracuje nockami i twierdzi że nie może spać przy pianiu moich kogutów - tak bardzo mu przeszkadzają. Nic będę musiał go wziąć na przetrzymanie może się przyzwyczai. Cytuj
sputnik Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Ten kto wymyśli jakiś skuteczny sposób będzie bardzo bogaty Cytuj
Jan77 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Zaporopnuj mu zatyczki do uszu:) Ech ludzie naprawde potrafia byc upierdliwi... Cytuj
mokwam Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Co do naruszania ciszy nocnej to skoro facet pracuje na nocki to wraca z pracy nie wcześniej jak o 6 rano.Wtedy to dokładnie cisza nocna sie kończy i niczego mu nie zakłucasz, więc nie może Cię straszyć żadnymi karami.Straż Miejska też moze Cię brzydko mówiąc "w d.p. pocałować", bo póki co hodowla bażantów jest w tym kraju całkowicie legalna i nie trzeba na nią żadnych zezwoleń. Całkowicie zgadzam się z zaproponowaniem sąsiadowi zatyczek do uszu . Pozdrawiam, Cytuj
Jan77 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Co do naruszania ciszy nocnej to skoro facet pracuje na nocki to wraca z pracy nie wcześniej jak o 6 rano.Wtedy to dokładnie cisza nocna sie kończy i niczego mu nie zakłucasz, więc nie może Cię straszyć żadnymi karami.Straż Miejska też moze Cię brzydko mówiąc "w d.p. pocałować", bo póki co hodowla bażantów jest w tym kraju całkowicie legalna i nie trzeba na nią żadnych zezwoleń. Całkowicie zgadzam się z zaproponowaniem sąsiadowi zatyczek do uszu . Pozdrawiam, W pełni się zgadzam:)Zapomniałem dodac ze cisza nocna jest od 22-6:) Cytuj
garzew2 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Nie masz co się przejmować, twoje koguty nie zakłócają ciszy nocnej, więc gościu będzie musiał się oswoić z urokami polskiej wsi. Cytuj
sputnik Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 No dokładnie nie dajmy się zwariować, pianie kogutów, szczekanie psów i co jeszcze Powiedz sąsiadowi, że mieszkanie na wsi jest powiązane z takimi kwestiami Cytuj
Paula87 Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Ech ze tacy ludzie w ogole sa...idzie jeszcze zrozumiec ze facet jest zmeczony ale nie sadze zeby az tak słyszał to pianie...ale tutaj to raczej zwykła złosliwość i zgryzota, nie przejmuj sie jak bedzie chciał zgłosic to na policje to go wysmieja i sie uspokoi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi