remszy1 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 trzy tygodnie temu we wtorek pod wieczór liliputka usiadła na 15 jajkach w ubiegły wtorek minęło 3 tygodnie a nic nie chce się wykluć, dziś miną już 23 dzień nie wiem dlaczego nie chce nic się nic wykluć, kiedy wyciągnę z pod niej jajko jest leciutkie takie jakie ma być czyli że zarodek rozwinął się. Nie wiem co mam robić , inkubator mam zajęty jajkami wylęg mam dopiero za tydzień w piątek, obawiam się że do piątku one będą już zepsute, dziś wyciągnąłem jedno jajko i coś było chłodne nie wiem czy nie grzeje ich czy coś, ale ani razu nie zeszła z jajek. PROSZĘ O POMOC Cytuj
adam Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Jest szansa że były trochę zaziębione i wylęg się opózni,ale może być i tak że jajka puste dlatego nic się nie wylęgło,nalej ciepłej wody do garnka lub miski wsadż do wody jajka ale żeby wody było wystarczająco dużo aby jajka pływały i zobaczysz czy się ruszają.Pozdrawiam. Cytuj
robs123 Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Też sprawdziłbym w ciepłej wodzie czy się ruszają (tylko nie gorącej). Można sprawdzić pod żarówką czy są w ogóle zalężone. No i ewentualnie rozbić z jedno jajko i sprawdzić co tam jest, jeśli kurczak to czy żywy. Cytuj
remszy1 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Opublikowano 30 Marca 2013 dzięki sprawdzę ale raczej zarodki powinny być bo obserwuje dosyć często liliputki i widzę że kogutek skacze na nie. Kolejne dziesięć dałem do inkubatora powinny za tydzień wyjść. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi